Lego strandbeest op acht pootjes

tags:
Userpica

Maak zelf een van de kinetische strandbeesten van Theo Jansen in Lego.

Tegen zoveel hebberigheid kunnen we niet op. Vielen we al voor de ingenieus uit zichzelf lopende strandbeesten, combineert iemand ze met Lego. Hebben!

De Lego-uitvoering van het strandbeest Rhino is zo groot als een verhuisdoos. Een flinke knaap voor een Lego-object. Maker kvanb, een anonieme industrieel ontwerper van 32 jaar, legt uit: "Het mechanisme om een been te laten buigen meet nu 7 puntjes van een legoblokje. Dat zou 6 of 5 kunnen worden. De originele benen van het strandbeest met zijn vreemde hoeken zijn moeilijk na te maken. Verkleinen verstoort de loopcyclus. Voor nu is dit een robuuste oplossing."

In dit pakket zit ook een miniatuur poppetje van Theo Jansen, de man die decennia geleden het strandbeest bedacht. Jansen is overigens akkoord met een Lego-versie van zijn Rhino. In onderstaand filmpje zie je hem met de LegoRhino.

Op het moment is het pakket niet te koop. Met 10 duizend stemmen op Lego Cuusoo zou dat wel zo kunnen worden. Dan neemt Lego zelf het project in productie en krijgt kvanb 1% van de opbrengst.


Just Vervaart, 3 jaren geleden
afbeelding van Just Vervaart

Wie geen van is van LEGO maar wel van THEO, er zijn ook schaalmodellen uit japan te koop. Ik heb ze inmiddels allebei gebouwd. Ze werken erg goed en zien er ook mooi uit.

http://webshop.strandbeest.com/


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 1 Bright Bunch lid en 43 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl