Levensgrote LEGO-bomen in de Australische outback

tags:
Userpica

Precies 50 jaar geleden kwamen de eerste LEGO-blokjes naar Australië en om dat te vieren is er een levensgroot LEGO-bos aangelegd.

Downunder zijn ze zot van het Deense speelgoed: iedere Australiër bezit gemiddeld 70 LEGO-stenen en per seconde worden er meer dan 7 LEGO-sets verkocht. Daarom houdt LEGO deze maanden het Festival of Play in en rondom Sydney met onder andere masterpieces in het Powerhouse Museum en kunstige posters in bushokjes.

Het grootste project is het LEGO Forrest. De iconische bomen en bloemen uit de serie zijn 66 keer groter gemaakt en op een uitgestrekt stuk platteland geplaatst. Eerst stond de flora in het centrum van Sydney, maar tot 12 juli kunnen de inwoners van Broken Hill (een plaatsje in het midden van niets) van de speelgoedbomen en -bloemen genieten.

Wanneer je onder de bomen doorloopt, voel je je eventjes een LEGO-poppetje. Als je ook nog eens 360 graden met je hoofd kon draaien, zou de belevenis helemaal compleet zijn geweest.

Meer LEGO-nieuws: in Duitsland staat er nu een enorme LEGO-brug en er komt een LEGO-doos rond de game Portal.

door Bram van Dijk, 07-07-2012 2 reacties, 7273 views

Asjemenou, 3 jaren geleden
afbeelding van Asjemenou

Wat een verspilling van geld, energie en grondstoffen!

Ingeborg van Lieshout, 3 jaren geleden
afbeelding van Ingeborg van Lieshout

Broken Hill, dat is toch bij Coopers Crossing? - victor charlie charlie - ;-)


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 3 Bright Bunch leden en 141 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl