LG start productie buigbaar e-paper

tags:
Userpica

LG brengt komende maand de eerste e-readers met een nieuw flexibel e-paperscherm op de markt in Europa.

Het Koreaanse LG meldt te zijn gestart met de massaproductie van een nieuw soort plastic e-paperscherm van 6 inch. Door plastic en geen glas te gebruiken beschadigt het scherm minder snel. Het is zelfs te buigen tot een hoek van 40 graden.

LG wil volgende maand producten presenteren die deze nieuwe schermen gebruiken en die in Europa op de markt komen. Het nieuwe e-paperscherm is bedoeld voor ereaders, die daarmee minder gevoelig voor beschadiging zouden worden. Het display is ook dunner en lichter dan de huidige eInk-schermen in ereaders. De schermresolutie is 1024 bij 768 pixels. 

LG levert de schermen aan Chinese fabrikanten die hun nieuwe producten vanaf april in Europa willen introduceren. Of ook Amazon en Barnes & Noble interesse hebben om het nieuwe display te gebruiken in volgende generaties van hun Kindles en Nooks is niet bekend.

Vorig jaar maakte een Nederlander al een telefoon met een buigbaar e-paperscherm. Enkele jaren eerder werkte het Eindhovense Polymer Vision, een Philips-spinoff, al aan een smartphone met oprolbaar scherm. Het bedrijf wist de techniek toen niet op tijd commercieel tot een succes te maken en ging failliet. Polymer Vision ontwikkelt nu, na een doorstart als onderdeel van fabrikant Wistron, een 6 inch oprolbaar scherm, als alternatief voor het nieuwe LG-display. 

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 2 Bright Bunch leden en 121 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl