LG stopt full hd-scherm in mobiel

tags:
Userpica

LG gaat mobiele full hd-schermen leveren met 5 inch diagonaal. De hoge pixeldichtheid van de iPhone is overtroffen.

Slecht nieuws voor wie 4,3 inch al groot genoeg vindt als schermdiagonaal in een mobieltje: LG komt binnenkort met een nieuw 5 inch scherm voor smartphones. Het scherm heeft de hoogste pixeldichtheid: 440 pixels per inch tegenover 330 in de iPhone 4 en 4S. De resolutie is 1920 bij 1080 pixels, terwijl die in de 3,5 inch iPhone 960 bij 480 is.

LG gebruikt in het mobiele full hd-scherm ook enkele nieuwe technieken voor bredere kijkhoeken en stabieler beeld. Het Koreaanse bedrijf brengt het scherm in de tweede helft van het jaar op de markt. LG levert overigens ook aan andere fabrikanten, waaronder Apple.

Met het nieuwe scherm speelt LG net als andere fabrikanten in op de trend van alsmaar grotere skateboards, eh, smartphones. Zo hebben de nieuwe Galaxy S III en de HTC One X respectievelijk 4,8 en 4,7 inch schermen. Ook Samsungs 5,3 inch Galaxy Note - een mega-smartphone of een mini-tablet - bleek al een verkoopsucces. Zelfs de iPhone zou volgens geruchten later dit jaar een groter scherm krijgen.


DrnknMnky, 3 jaren geleden
afbeelding van DrnknMnky

Ik hekel de negatieve toon in dit artikel. Ik ben van een HTC Hero overgestapt naar een Galaxy Nexus en ik vind het een verademing om met een groter scherm te werken. Ik zou nu niet iets boven de 5inch willen maar dat zei ik ook over mijn Hero.

Tijden veranderen en zo ook producten. Het scherm van mijn hero was gewoon niet meer te gebruiken voor de informatie die je wilt zien en het omhoog schroeven van de resolutie en niet het beelddiagonaal houdt natuurlijk ook een keer op.

Ik snap verder ook wel dat je niet kan blijven opschalen en ik denk dat 5inch wel het limiet is maar waarom zo negatief over 4,7/4,8? Het ligt naar mijn mening volledig aan de toepassingen.

Tevens is het niet zo verwonderlijk dat Apple afnemer is van LG want dat zijn/waren ze ook van Toshiba, Samsung en Sharp. De grote spelers op dit vlak. Apple maakt namelijk zelf geen schermen. Daarnaast had Toshiba al langere tijd een scherm met een hogere ppi dan de 'retina' norm het blijft echter een kunst om dit in massa te kunnen produceren.

Johan Ensing, 3 jaren geleden
afbeelding van Johan Ensing

Ik heb zelf een 4,7inch HTC Titan. Geen gepriegel op een klein schermpje. Zolang dat ding in je broekzak past dan is het goed. Misschien esthetisch niet het mooist, maar praktisch wel het lekkerst.

Sturkenbaum, 3 jaren geleden
afbeelding van Sturkenbaum

ik had niet gedacht dat we al zo snel richting de 4K schermen zouden gaan, stukje innovatie weer.

Oli4k, 3 jaren geleden
afbeelding van Oli4k

Zou je het verschil tussen 320 en 440 ppi nog kunnen zien?


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 2 Bright Bunch leden en 81 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl