Logitech stopt en LG start met Google TV

tags:
Userpica

Logitechs experiment met Google TV was een grote fout. LG ziet juist kansen en zal tijdens de CES een Google TV onthullen.

Tijdens een bijeenkomst voor investeerders noemde Logitech CEO Guerrino De Luca de 2010 introductie van de Logitech Revue, Google TV in een doosje, een ‘a mistake of implementation of a gigantic nature’. De Revue was te vroeg en onaf op de markt gebracht. Het bedrijf zal de productie van de Revue staken. De Revue heeft Logitech maar liefst 100 miljoen gekost.

Volgens bronnen van het persbureau Bloomberg zullen LG en Google op de CES in Las Vegas in januari echter een nieuwe televisie onthullen die Google TV ondersteunt. Details over de televisie zijn onbekend.

Google introduceerde vorige maand nog een update van Google TV met een betere interface en toegang tot apps in de Android Market. Sony is dit op moment de enige fabrikant die Google TV in enkele toestellen ondersteunt die gebruik kunnen maken van deze update.

Op dit moment is het hobby project van wijlen Steve Jobs, de Apple TV2, met 2 miljoen verkochte exemplaren aanzienlijk populairder dan Google TV. Apple zou volgens geruchten naar aanleiding van uitspraken in de biografie van Steve Jobs werken aan een Apple-televisie. De geruchten speculeren over een gesproken interface als Siri om de tv te bedienen.


Hennie Stamcel, 4 jaren geleden
iOS & Android.app gebruiker, 4 jaren geleden
Sjaak Stamcel, 4 jaren geleden
afbeelding van Sjaak Stamcel

Die 100 miljoen is enkel het bedrag dat Logitech even dacht te verdienen door de tekst Google op een inferieur product te plakken.

iOS BRIGHT.app gebruiker, 4 jaren geleden
afbeelding van iOS BRIGHT.app gebruiker

Ik ben erg blij met Apple tv 2de gen. Zo ben ik niet vast gebonden aan series die voor mij vast geprogrammeerd zijn van de zenders. En dan heb ik het niet eens over AirPlay en Ultimate game ervaring.

Android BRIGHT.app gebruiker, 4 jaren geleden
afbeelding van Android BRIGHT.app gebruiker

Apple tv is prut

iOS BRIGHT.app gebruiker, 4 jaren geleden
afbeelding van iOS BRIGHT.app gebruiker

Apple tv is etet


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 6 Bright Bunch leden en 142 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl