Lovehotel voor stadsbijen

tags:
Userpica

Arme Nederlandse bij. Hij moet verhuizen naar de stad, waar we hem verwelkomen in bijenhotels en op dakterrassen.

De Nederlandse bij heeft het moeilijk. De combinatie pesticiden, parasieten en een tekort aan stuifmeel veroorzaakt de laatste jaren grote bijensterfte. En daarom moet de bij verkassen van het platteland naar de stad. Daar zijn geen pesticiden en is stuifmeel voorhanden in tuinen en parken. Maar in al die aangeharkte tuintjes, is weinig plek voor de bij om zich te nestelen.

Deze bijenvilla biedt uitkomst, geschikt voor bijen zonder zwerm om zich in voort te planten. Je kunt 'm kant en klaar kopen of zelf maken. Belangrijk is dat de gaten geen haken en ogen hebben die de vleugels van de bij kunnen beschadigen.

Ben je benieuwd hoe de honing van deze stadsbijen smaakt? De Bijenstichting promoot lokale honing uit bijvoorbeeld Kralingen of de Jordaan. Woon je in Amsterdam, dan kun je binnenkort ook zelf een bijdrage leveren door je dak(terras) beschikbaar te stellen voor het bijzondere insect, waarvan maar liefst veertig procent van onze voedselproductie afhankelijk is. De bijenkasten worden door een imker geplaatst en je kunt direct aan de slag met urban beekeeping. In Hong Kong gebeurt het al. Zien hoe dat werkt? Dat kan hieronder.

door Dewi Pinatih, 01-05-2012 15:44 1 reactie, 4091 views

bmwbert, 2 jaren geleden
afbeelding van bmwbert

Geen ene bloem in hongkong maar wel bijen. Haha.


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 0 Bright Bunch leden en 121 bezoekers online.

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl