Maak je eigen politieke cartoon

tags:
Userpica

Met PolcaMachine kun je ongestoord en ongestraft leuke politieke cartoons maken van de Nederlandse kopstukken. 

Aanstaande vrijdag zal tijdens de Haarlemse Stripdagen de PolcaMachine van Roel Venderbosch worden gepresenteerd. De Politieke Cartoon Machine (eerder met de werktitel PolcaShuffler of De Prop Machine) kan meer dan 50 duizend politieke cartoons samenstellen. Je kunt shuffelen met de karikaturen van de kopstukken, verschillende kledingstukken, uitspraken en zelfs de stand van de wenkbrauwen. Ben je klaar met je cartoon, dan kan je die natuurlijk via je blog, Facebook of Twitter verspreiden. 

De organisatie van de Creatieve Marktplaats liet striptekenaars een internetproduct bedenken. Quote van Venderbosch op het blog: 'Zo verzin je als striptekenaar eens iets waar je normaal niet aan zou beginnen vanwege gebrek aan technische kennis én leer je en passant iets over samenwerken, meerdere disciplines in te zetten, outsourcing, van die dingen.'

Speciaal voor het thema 'Oostblok' van de stripdagen werkten Venderbosch en striptekenaars Maaike Hartjes en Wilma de Bock samen met Oost-Europese programmeurs. Hier kun je de briefing van de PolcaMachine voor Yuriy de programmeur lezen. Wilma de Bock zette haar Kitty's News Network om naar eentje met bewegend beeld en geluid. Het concept van Maaike Hartjes staat hier beschreven. 


iPhone BRIGHT.app gebruiker, 5 jaren geleden
afbeelding van iPhone BRIGHT.app gebruiker

Saai... Lijkt me meer iets voor spele.nl

Karlijn van den Berg, 5 jaren geleden
afbeelding van Karlijn van den Berg
dat is anders een enorm succes, dus dat zou mooi zijn voor Venderbosch!
iPhone BRIGHT.app gebruiker, 5 jaren geleden
afbeelding van iPhone BRIGHT.app gebruiker

Goed lezen Karlijn: "lijkt me meer iets VOOR spele.nl" ofterwel: dit is net zoiets als alle andere spelletjes op Spele.nl en dus erg saai...

Karlijn van den Berg, 5 jaren geleden
afbeelding van Karlijn van den Berg
ik heb het ook goed gelezen
iPhone BRIGHT.app gebruiker, 5 jaren geleden
afbeelding van iPhone BRIGHT.app gebruiker

Vraag mij af en toe af hoe bright de gemiddelde bright lezer is...

kritiek, 5 jaren geleden
afbeelding van kritiek

/agree ik raak teleurgesteld in de gebruiker :S

Marjolein 2 , 5 jaren geleden
afbeelding van Marjolein 2

Deze Brightlezer vindt het een leuk idee, en gaat direct aan de slag met de Polcamachine. Hoe gemiddeld ik ben weet ik niet, maar over mijn opleidingsniveau, IQ en interesses heb ik niks te klagen.


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 1 Bright Bunch lid en 114 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl