Maak je wijn zoet, eikenhout of fruitig

tags:
Userpica

Nano-wijn kun je na aankoop zelf programmeren tot een wijn passend bij je maaltijd of avond.

Bij elk gerecht hoort een passende wijn. Tuurlijk, maar als de fles nog niet op is, trek je niet zo snel een nieuwe open. Deze nano-wijn is alle wijnen tegelijk in één fles. Zo'n fles bevat naast druivensap ook nanocapsules; superkleine smaakcapsules. Open de vanillecapsules voor een Australisch wijntje of truffel als je Italiaans wil proeven.

Moet je voor dat programmeren een laboratorium en computerclub oprichten? Nee, de nanocapsules programmeer je in de magnetron. Daar maak je de wijn niet warm, maar kies je een paar seconden lang een wattage dat precies die capsules opent.

De nano-wijn staat naast de medicinale bonbons en interactieve muurverf in de nano-supermarkt op de Dutch Design Week in Eindhoven. In de SRV-wagen staan producten die technisch gezien komende jaren op de markt zouden kunnen komen, maar nu nog speculatief zijn.

Meer weten? Op woensdagavond 27 oktober vindt in het Gaslab van de TU/e het interactieve theaterdebat ‘NANO is groot’ plaats.

NANO Supermarket commercial from nextnature on Vimeo.

door Ingeborg van Lieshout, 26-10-2010 16:52 12 reacties, 3295 views

Raimond, 3 jaren geleden
afbeelding van Raimond

Zeer goed idee, elke dag een ander wijntje, uit dezelfde fles.

Sceptisch, 3 jaren geleden
afbeelding van Sceptisch

Woohoo, ik krijg hier wel een beetje een 'welkom in de toekomst gevoel. Morgenavond ga ik zeker aanwezig zijn bij het debat.

OSC4R, 3 jaren geleden
afbeelding van OSC4R

Geweldig idee! Ben wel benieuwd hoeveel invloed dit gaat hebben op ons eet- en drinkgedrag de komende jaren.

Android BRIGHT.app gebruiker, 3 jaren geleden
iPhone BRIGHT.app gebruiker, 3 jaren geleden
afbeelding van iPhone BRIGHT.app gebruiker

Schat!? Zet je even de wijn in de magnetron.

Jasper, 3 jaren geleden
afbeelding van Jasper

Technisch gezien een leuke ontwikkeling/uitvinding. Waanzinnig knap hoe men dit kan bedenken en realiseren.


Maar vanuit de gastronomie een verminking van de wijn! We willen puur proeven en niet kunstmatig.

harrie, 3 jaren geleden
afbeelding van harrie

precies, wijn met een smaakje.. dit is meer een toepassing voor bv breezers

William, 3 jaren geleden
afbeelding van William

Lekker smaakstoffen! ...NOT

iPhone BRIGHT.app gebruiker, 3 jaren geleden
afbeelding van iPhone BRIGHT.app gebruiker

Hopelijk kunnen ze dan ook iets verzinnen tegen zure wijn die te lang open staat. ;-)

iPhone BRIGHT.app gebruiker, 3 jaren geleden
iPhone BRIGHT.app gebruiker, 3 jaren geleden
iPhone BRIGHT.app gebruiker, 3 jaren geleden
afbeelding van iPhone BRIGHT.app gebruiker

Charme van een fles met kurk is al bijna helemaal weg, en nu zelf op smaak brengen. Nee...


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

Bright Bunch

inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 7 Bright Bunch leden en 181 bezoekers online.