Magisch doosje maakt van iPhone-foto's echte Polaroids

tags:
Userpica

In een handomdraai tovert het Impossible Instant Lab je digitale smartphone foto's om tot echte Polaroids. Even wapperen, en klaar.

Het Enschedese bedrijf The Impossible Project haalde in 2010 de wereldpers. Nederlandse Polaroid-fans, waaronder een aantal voormalig werknemers van het failliete Polaroid, hadden in Enschede een Polaroid-fabriek gekocht om opnieuw Polaroid instantfilm te produceren.

Nu haalt hetzelfde bedrijf geld op via Kickstarter om het Impossible Instant Lab te verwezenlijken. Het Impossible Instant Lab overbrugt de kloof tussen digitale smartphone- fotografie en de analoge instant Polaroidfotografie. Het Impossible Instant Lab is een Polaroid-fotolab op zakformaat waarmee je digitale iPhone-foto’s in een handomdraai omzet naar een echte Polaroid-foto.

Je zet het ingeklapte Instant Lab op tafel en schuift de telescopische plastig balg met daarop een iPhone-houder uit. Vervolgens open je op je iPhone de Impossible-app, kiest een foto en start de timer. De iPhone leg je met scherm naar beneden in de houder en je trekt de sluiter met hand uit het Instant Lab. Zodra de timer aangeeft dat de belichting lang genoeg heeft geduurd schuif je de sluiter weer terug in het lab, druk je op een knop en de Polaroid met jouw gekozen iPhone- foto schuift uit het Instant Lab. Een minuutje wapperen en je Polaroid is ontwikkeld. De ingebouwde batterij is goed voor het ontwikkelen van 150 kiekjes.

Het bedrijf heeft al een werkend prototype en zegt dat het ook een houder voor de iPhone 5 en een aantal Android-toestellen zal maken. Het bedrijf ontwikkelde het Instant Lab samen met professor Achim Heine, die als industrieel ontwerper de Leica Digilux 1 camera in 2002 ontwierp. Het Duitse bedrijf DHW Fototechnik dat vandaag de dag in een voormalige fabriek van oud-camerafabrikant Rollei nog steeds analoge camera’s ontwikkelt, neemt de productie van het Instant Lab voor zijn rekening.

Hoewel het Kickstarter-project nog ruim twintig dagen te gaan heeft, is het minimum bedrag om het project te verwezenlijken al ruim overschreden. Mensen die via Kickstarter een Instant Lab ‘pledgen’, krijgen het lab voor zo’n 175 euro ex btw. Daarna is de prijs van het Instant Lab 230 euro.


Ando, 3 jaren geleden
afbeelding van Ando

sorry maar echt een waardelose product. echt iets voor de hippies. jammer

Patrick de Bruin, 3 jaren geleden
afbeelding van Patrick de Bruin

Waarom jammer? Niemand dwingt je om hem te kopen hoor.

Simon90, 3 jaren geleden
afbeelding van Simon90

Hipsters, zul je bedoelen.

Zondaar, 3 jaren geleden
afbeelding van Zondaar

Ach, zure mensen hebben blijkbaar ook de behoefte hun mening te ventileren, in de hoop dat jan en alleman het leest en beaamt hoe moeilijk zij het wel niet hebben.

OM-4, 3 jaren geleden
afbeelding van OM-4

Voor een paar tientjes heb je een Vivitar/Polaroid diacopier uit de jaren 80. Moet je wel zelf hacken om te laten werken.


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 3 Bright Bunch leden en 156 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl