Mazda6 laat knappe kop zien

tags:
Userpica

Mazda introduceert de nieuwe 6. Een knappe kar met slimme motoren waar Rutger een zwak voor heeft.

Mazda moet net als alle andere autobouwers zuiniger motoren ontwikkelen om in de verkooprace te blijven. Ze doen dat met hun nieuwe SkyActiv techniek. Lomp gezegd komt dat neer op lager gewicht, kleinere toleranties (waardoor er minder frictie en minder warmte ontstaat) en hogere compressie (meer kracht uit een liter benzine of diesel).

De eerste auto die met deze techniek op de markt werd gebracht was de CX-5, een crossover die we niet geheel toevallig vanaf deze week in de duurtest hebben. Maar stiekem kijken we met jaloerse blikken naar de nieuwe Mazda6. Dezelfde motoren maar dan in een mooier jasje. Ik moet toegeven dat ik altijd al een zwak heb gehad voor de 6, maar de nieuwe ziet er eleganter en vanzelfsprekender uit dan zijn voorganger. Nog slechts een maandje geduld tot dat hij in Nederland te koop is.

Na de Range Rover Evoque is dit wederom een auto die dicht bij een concept car gebleven is. De Takeri gaf naar nu blijkt meer dan een glimp van de Mazda 6 weg.

Uiteraard hebben de Japanners een wat typisch filmpje gemaakt om de auto te promoten. Terwijl we kijken naar twee mensen die een mij zeer bekend deuntje spelen (wat is het?) op een zoutvlakte komt de auto voorbij met onderin beeld allerlei waarschuwingen om te voorkomen dat je teleurgesteld zal raken: "Sommige zaken op de auto zijn extra's. De violist krijg je er niet bij. Een zoutvlakte geeft een totaal andere rijdynamiek." Wees gewaarschuwd.


Tom van Beveren, 3 jaren geleden
afbeelding van Tom van Beveren

Het nummer is "All Day And All Of The Night" van The Kinks. Spotify urlletje: http://open.spotify.com/track/0rDPgBLRNgOi...

Rutger Middendorp, 3 jaren geleden
afbeelding van Rutger Middendorp

Bedankt hoor. Wat een service! 

Simon90, 3 jaren geleden
afbeelding van Simon90

Hoewel het nooit echt mijn stijl zal worden, is het goed te zien dat de Aziatische autofabrikanten nu ook eindelijk wat meer zorg en aandacht besteden aan de esthetische aspecten. Ook Mazda lijkt met deze wagen een beter gevoel voor detaillering en verhoudingen te hebben ontwikkeld. Minder rommeltjes, rare uitsteeksels en misplaatste stukken plastic, meer uniformiteit, rust en visuele degelijkheid.
Ooit zal het wel goed komen met deze wereld :)

Het is overigens: toleraNties.


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 1 Bright Bunch lid en 93 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl