Megapixels zijn voor mietjes. DARPA test camera's met gigapixels

tags:
Userpica

DARPA heeft met succes een 0,96 en een 1,4 gigapixel camera getest. 

DARPA, het technologie-instituut van het Amerikaanse ministerie van defensie, heeft twee prototypes van gigapixelcamera’s met succes getest. De twee prototypes hadden een resolutie van 0,96 gigapixel en 1,4 gigapixel. Om een dergelijk hoge resolutie te bereiken, gebruiken deze camera’s een speciale lens die het beeld verdeelt over 100 tot 150 kleine camera’s. Deze batterij aan kleine camera’s maakt het volgens DARPA makkelijker om beeldafwijkingen te corrigeren en levert een betere scherpstelling waardoor de beelden aanzienlijk minder beeldvertekening vertonen als de gangbare systemen.

Uiteraard is de ontwikkeling van dergelijke prototypes met ultra hoge resolutie niet bedoeld voor de volgende generatie consumenten-camera's maar om het militaire apparaat van nog geavanceerde camerasystemen voor bijvoorbeeld verkenningsdoeleinden te voorzien.

De camera’s zijn ontwikkeld als onderdeel van DARPA’s AWARE (Advanced Wide FOV Architectures for Image Reconstruction and Exploitation) programma. Het doel is om uiteindelijk camera’s te ontwikkelen met een resolutie van 50 gigapixel die klein genoeg zijn zodat ze door één persoon als scope te hanteren zijn. Gezien het formaat van deze prototypes - denk aan een krat bier - zal dat nog wel even op zich laten wachten. 


Mathijs666, 3 jaren geleden
afbeelding van Mathijs666

David, weet jij misschien wat de grootte is van een foto (qua mb's) en de afmeting, dat vind ik ook wel interessant om te weten.

BrightKnight, 3 jaren geleden
afbeelding van BrightKnight

gokje, ruim een terabyte (10 Megapixel is ruim 10 MB in RAW)

ctebokkel, 3 jaren geleden
ctebokkel, 3 jaren geleden
afbeelding van ctebokkel

oh laat maar, ik zie t al.. is gestitcht


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 0 Bright Bunch leden en 79 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl