Met je natte zwembroek op een Eames-stoel

tags:
Userpica

Mal 1956 is een plastic uitvoering van de klassieke Eames-stoel. Gemaakt in Eindhoven, geschikt voor in de tuin.

Het verhaal gaat dat Niels Wildenberg er op zijn 21ste voor koos zijn centen niet in een auto, maar in een stoel te steken. Een tweedehandsje, van hout en leer, een klassieker die in 1956 werd ontworpen door Charles en Ray Eames. Hij heeft de stoel 22 jaar later nog steeds in de woonkamer staan.

Na een dagje strand, en een oncomfortabele zit, kwam het eureka-moment in diezelfde huiskamer. Waarom die Eames-stoel niet in kunststof uitvoeren, zodat we buiten even lekker kunnen zitten als binnen? Samen met Bob Copray richtte Wildenberg het meubelmerk Mal op. De bekende stoel en bijbehorende voetenbank vormden de inspiratie voor hun eerste product, de Mal 1956. Een stoel van plastic vervaardigd door middel van een aluminium mal – daar komt de naam vandaan.

Aan alle details is gedacht. Op de plekken waar in de leren uitvoering knopen zitten, zijn gaten geboord om regenwater af te voeren. Of het water uit je zwembroek.

De stoel is in verschillende frisse kleuren te koop voor 898 euro.

door Dewi Pinatih, 20-06-2012 1 reactie, 10246 views

Bert, 3 jaren geleden
afbeelding van Bert

Toch wel de XL versie mag ik hopen. De originele was te klein voor Nederlanders, en sinds een paar jaar heeft Vitra daarom de schaal 1:1,1 versie.


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 3 Bright Bunch leden en 137 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl