Met Street View het ravijn in

tags:
Userpica

Google brengt Street View naar de Grand Canyon, dankzij een speciale rugzak die 360-gradenpanorama's maakt. 

Je kan het zo gek niet verzinnen of Google heeft een 360 graden panorama gemonteerd op allerlei voertuigen om straatbeelden te verzamelen voor Google Maps. Google gebruikt auto’s, trikes,  fietsen, boten en sneeuwscooters om de wereld 3D in kaart te brengen. Maar er zijn ook genoeg plekken waar geen enkel voertuig kan komen, zoals in de Grand Canyon. Een Street View-team loopt daar nu rond over de trails met de Trekker, een 360 graden panoramacamera, die als een rugzak door de wandelaar wordt gedragen.

Tijdens het lopen schiet de camera automatisch foto’s van de omgeving. De Trekker ziet eruit als een grote blauwe basketbal en heeft een 75 megapixel camera aan boord. De Trekker is uitgerust met 15 lenzen die 2,5 frames per seconde kunnen schieten. De foto’s worden opgeslagen op een verwijderbare harde schijf. De Trekker is bovendien weersbestendig en kan zelfs 10 minuten tot een diepte van een meter onderwater. Handig als de wandelaar in onbereikbare gebieden door een rivier moet wadden om de andere oever te bereiken.

De Street View-wandelaar bedient de camera met een Android smartphone die als centraal GPS-navigatiebrein werkt. De wandelaar kan tevens de beelden bekijken die worden geschoten. De Trekker is bovendien uitgerust met een reeks sensoren waaronder gyroscopen, magnetometer, barometer en versnellingsmeters die de positie moeten bepalen als het GPS-signaal wegvalt, zoals onder bomen of tussen de steile wanden van een ravijn.

door David Lemereis, 25-10-2012 1 reactie, 3561 views

Estrella, 3 jaren geleden
afbeelding van Estrella

Stoer! Volgens mij heb ik dit filmpje al eens gezien.


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 3 Bright Bunch leden en 159 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl