Microsoft gooit het roer om en gaat meer hardware maken

tags:
Userpica

Microsoft wisselt van koers: het softwarebedrijf gaat zich steeds meer op hardware en diensten richten omdat de tech-industrie is veranderd.

Microsoft-baas Steve Ballmer heeft in een brief aan aandeelhouders een koerswijziging bekendgemaakt. Het bedrijf gaat zich meer richten op apparaten en diensten. Zo komt Microsoft binnenkort met zijn eigen Surface-tablet en er gaan ook al berichten over een eigen Microsoft-smartphone. Het bedrijf maakt natuurlijk al langer de Xbox, de Kinect, muizen, toetsenborden en de Surface-touchscreentafel.

Microsoft ziet zich niet langer als voornamelijk een softwarebedrijf. Volgens Ballmer is de nieuwe koers nodig omdat de tech-industrie is veranderd. Hij spreekt van een 'nieuw tijdperk voor Microsoft'. "Er zijn gevallen waarbij we specifieke apparaten voor specifieke doeleinden zullen bouwen." Ballmer bevestigt nog niet dat de nieuwe Surface-hardware ook meer dan tablets zal gaan omvatten.

Microsoft richt zich in de toekomst op het ontwikkelen van nieuwe vormfactoren van apparaten om 'natuurlijkere bediening' mogelijk te maken, met aanraken, gebaren en spraak. Een voorbeeld van gebaren en spraak is Kinect voor de Xbox. Windows blijft op de pc, tablet, telefoon, servers en in de cloud volgens Ballmer centraal staan.

Windows 8 verschijnt op 26 oktober en in die week maakt ook de Surface-tablet zijn debuut. Sommige van Microsofts partners zijn niet blij dat Microsoft zelf hardware gaat maken. Onder meer Acer klaagde hierover na de aankondiging van de Surface.

door Tonie van Ringelestijn, 10-10-2012 16:00 4 reacties, 8754 views

PMPC 1967, 2 jaren geleden
afbeelding van PMPC 1967

Zijn er werkelijk nog mensen die Microsoft producten kopen dan? Werkelijk bejaarden troep...

Hugo Honijk, 2 jaren geleden
afbeelding van Hugo Honijk

Blijkbaar ben je niet op de hoogte van de nieuwe koers van Microsoft sinds 1 à 2 jaar geleden.. Microsoft is goed bezig op het gebied van industrieel ontwerp en UX. Zie de Surface tablet en WIndows Phone OS bv.. Ik verwacht dat er wel sexy apparaatjes aan kunnen komen.

ikkuh, 2 jaren geleden
afbeelding van ikkuh

Leuk als er een grote partij zich gaat mengen in het mobiele-hardware-gewoel. De gepresenteerde surface tablets waren veel belovend. Ben benieuwd of het nog niet te laat is voor Microsoft.

FourApps, 2 jaren geleden
afbeelding van FourApps

Gelukkig want van het apple beleid wordt je niet vrolijk van. Zeker als je apps moet maken.!


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 0 Bright Bunch leden en 76 bezoekers online.

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl