Microsoft stort zich op ebooks met belang in Nook

tags:
Userpica

Microsoft stort zich op ebooks. Het pompt veel geld in Barnes & Nobles' Nook reader die ook naar Nederland komt.

Microsoft gaat de concurrentie aan met Amazon, Apple en Google in het verkopen van digitale boeken. Het softwarebedrijf investeert 300 miljoen dollar voor aandelen in het ebookplatform van boekhandelketen Barnes & Noble, bekend van de Nook-readers.

De Nook is niet zo populair als de Kindle van Amazon, maar doet het ook niet slecht met een jaaromzet van 1,5 miljard dollar. De verkoop van ebooks stijgt ook nog steeds flink. Microsoft wil de Nook-ebookwinkel aanbieden in Windows 8, waarvoor B&N een speciale app maakt. Mogelijk ontwikkelt B&N ook Nook-apparaten die draaien op Windows 8.

De Nooks werken nu nog met een gestripte versie van Android en daarmee zou B&N ook meerdere Microsoft-patenten schenden. Die patentruzie wordt met de nieuwe deal ook beslecht: B&N moet per Nook-apparaten licentiekosten aan Microsoft betalen, net als enkele andere fabrikanten zoals HTC.

Intussen bereidt B&N een internationale expansie voor Nook voor. Het bedrijf is van plan later dit jaar ook in Nederland te starten met het Nook-aanbod. B&N heeft zich al laten inschrijven in de Kamer van Koophandel.


Arthur van Bijleveld, 3 jaren geleden
afbeelding van Arthur van Bijleveld

Ben benieuwd, Microsoft heeft vooralsnog weinig geluk met investeringen in andere bedrijven


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 0 Bright Bunch leden en 25 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl