Microsoft test tv-frequenties voor draadloos internet

tags:
Userpica

Microsoft start in Groot-Brittannië een test om ongebruikte tv-frequenties in te zetten als super-wifi.

Niet alle frequenties in het tv-netwerk worden gebruikt. De Britse telecomwaakhond opende daarom in 2008 het netwerk zodat ongebruikte frequenties voor andere doeleinden mogen worden aangewend.

Samen met de BBC, British Sky Broadcasting en BT gaat Microsoft het spectrum van 300 tot 400 Mhz testen als een nieuw type super-wifi omdat de vraag naar internetbandbreedte door de snelle opkomst van de smartphones en tablets explosief groeit.

De verwachting is dat mobiel internet tussen nu en 2015 met 92 procent groeit. Draadloos internet via deze frequenties heeft een drie maal zo groot bereik en penetreert gebouwen veel beter.

Microsoft ziet een enorm potentieel in de super-wifi technologie. Vorig jaar berekende het bedrijf dat de ongebruikte tv-frequenties tussen 2.75 en 5,1 miljard euro per jaar zou kunnen opleveren. Microsoft heeft deze technologie op hun campus in Redmond Washington al draaiende.


Bezoeker, 4 jaren geleden
afbeelding van Bezoeker

Eindelijk een goed idee om het mobiele internet-groei bij te benen.

Geertrude, 4 jaren geleden
afbeelding van Geertrude

Eindelijk een innovatief idee van Microsoft.

Geertrude, 4 jaren geleden
afbeelding van Geertrude

Eindelijk weer eens een innovatief initiatief van Microsoft.

Bezoeker, 4 jaren geleden
afbeelding van Bezoeker

microsoft heeft iets goeds bedacht
de laatste keer dat ze dat deden was met de 360

de meneer, 4 jaren geleden
afbeelding van de meneer

Binnen vijf jaar kopen we onze Andoid, iPhone of Windows Phone 7 en dan doet 'ie het gewoon. Recht uit de doos en zonder tussenkomst van die laaienlichters van providers. Want die bedrijven hebben helemaal geen belang in al die providertjes. Ze zitten alleen maar in de weg. Als ze voor 500 euro een telefoon kunnen verkopen waar vervolgens geen euro meer voor betaald hoeft te worden in de maanden daarna, dan staan de mensen in de rij. En is het gedaan met de KPN's van deze wereld.

iPeet, 4 jaren geleden
afbeelding van iPeet

Een berichtje voor de meneer: ik heb niets over "gratis" en "geen providers meer nodig" gelezen in het artikel. Voor TV betalen we ook allemaal en die frequenties kosten veel geld, dus niet te vroeg juichen. "Super" betekent duur!!

de meneer, 4 jaren geleden
afbeelding van de meneer

Zoals de provider nu de consument paait met dikke kortingen op normaal dure hardware, zo kan de hardwareboer het omdraaien en gewoon gratis alles bij je verder dure mobieltje geven. Is een stuk beter te begrijpen voor iedereen en ze kunnen doen met 'hun' netwerk wat ze willen cq sneller zaken mogelijk maken.
Ik zie echt alleen maar voordelen wat dit betreft, al is het maar de potentiële vernietiging van die hele nonsens met duur bellen en onbetaalbaar internetten in het buitenland.

Voor de rest doe ik ook gewoon maar aannames. Het lijkt me toch logisch dat wanneer het ook maar relatief mogelijk is voor de grote makers van smartphones om zelf te voorzien in de verbindingen, ze dit graag zouden proberen.

Breinpijn, 4 jaren geleden
afbeelding van Breinpijn

Als de frequenties toch niet voor televisie worden gebruikt waarom ook niet. Dit in combinatie met Skype. Dat is een doorn in het oog van de telecom maatschappijen. Geweldig, nu is het cirkeltje weer rond.

Kan er eindelijk realistisch geconcurreerd worden.

johnvoorts, 4 jaren geleden
afbeelding van johnvoorts

Ook in nederland wordt het draadloos internet uitgebreid. Dit door de frequentie over te nemen die nu voor KPN digitenne wordt gebruikt, 800MHz-band.

bron: http://www.draadloosinternetlaptop.nl/comp...


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 0 Bright Bunch leden en 59 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl