Microsoft wil dat je Office voortaan gaat huren

tags:
Userpica

De Home-editie van Office 2013 mag nog maar op één pc worden geïnstalleerd, een abonnement op Office 365 is goed voor vijf pc's.

Microsoft gaat met de komst van Office 2013 de prijzen van losse installaties verhogen, in de hoop dat niet alleen bedrijven maar ook consumenten een abonnement op Office en Microsofts clouddiensten gaan afnemen. Dat maakte het softwarebedrijf maandagavond bekend. De opties voor losse installaties van het Office-pakket staan helemaal onderaan. Microsoft promoot vooral de Office-abonnementen.

Office 2013 Home & Student kost los 140 dollar, wat iets goedkoper lijkt dan de 149 dollar bij Office 2010. Maar die licentie gold nog voor drie pc's in huis. Office 2013 mag echter maar op één pc worden gezet. Microsofts boodschap is dan ook: je kan beter huren dan kopen. Want voor 100 dollar per jaar heb je een abonnement op Office 365 Home Premium, waarmee je de nieuwe Office op vijf verschillende pc's mag gebruiken. Bovendien krijg je bij dat abonnement ook 20 gb SkyDrive-opslag en 60 Skype-belminuten.

Voor wie Office maar op een systeem gebruikt, is er op zich weinig aan de hand. Maar wie het kantoorpakket nu op meerdere computers gebruikt, kan inderdaad beter gaan huren. Of overwegen over te stappen op een van de gratis open source Office-alternatieven.

Voor Mac OS X komt er geen losse Office-versie meer, zo bleek in juli al. Mac-gebruikers verwijst Microsoft naar zijn clouddienst Office 365, de concurrent van Google Docs. De test-versie van Office 2013 voor Windows is nog altijd gratis te proberen.


daddycool, 3 jaren geleden
afbeelding van daddycool

Dus zeg maar 250 eur. Voor een doorsee gezin......

iPhone Gerrie, 3 jaren geleden
afbeelding van iPhone Gerrie

Te duur. Gewoon lekker mac gebruiken en pages kopen, ben je ook klaar voor rond n tientje en mag je installen op 5 pc's.


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 3 Bright Bunch leden en 157 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl