Midseason TV premieres

Userpica

De tweede helft van het tv-seizoen brengt nieuwe series van JJ Abrams, Kiefer Sutherland, Napoleon Dynamite en Steven Spielberg.

Bij de Golden Globes afgelopen zondag, waar de buitenlandse pers in Hollywood zijn favoriete films en tv-producties bekend maakte, vielen Homeland, Boss, Game of Thrones en Downton Abbey in de prijzen. Homeland won de meest prestigieuze prijs, die voor beste televisiedramaserie. Geheel terecht ons inziens.

De meest ambitieuze series starten doorgaans in de herfst aan het begin van het nieuwe televisieseizoen in de VS. De zogeheten 'midseason' starters, die rond deze tijd na de winterstop van start gaan, zijn meestal series van de tweede garnituur. Daar lijkt men nu mee te breken, want er zitten een paar veelbelovende series bij. Gaan we.

Januari brengt ons de terugkeer van comedyshow 30 Rock van Tina Fey. Dit zesde seizoen is waarschijnlijk het laatste voor Alec Baldwin. Justified met marshall Raylan Givens begint aan zijn derde seizoen en in Spartacus: Vengeance zal het bloed weer rijkelijk vloeien met Liam McIntyre als nieuwe hoofdrolspeler.

 

De eerste noemenswaardige midseason nieuwkomer is Alcatraz van producer J.J. Abrams. Abrams maakte naam met series als Alias, Fringe en Lost. Net als in Lost speelt het verhaal zich wederom op een eiland af, dit keer de voormalige gevangenis Alcatraz in de baai van San Francisco. Er heerst ook weer mysterie: alle gevangenen en bewakers verdwijnen vlak voor de sluiting van de gevangenis en komen een voor een terug in de moderne tijd. We herkennen Jorge Garcia die in Lost Hurley speelde en nu de rol van levende Alcatraz almanak, Diego Soto genaamd, vertolkt. Zo gegrepen als door de pilot van Lost was ik bepaald niet, maar de serie lijkt in elk geval meer potentie te hebben dan Abrams' andere nieuwkomer, Person of Interest, dat afgelopen najaar van start ging en tegenviel.

 

Acht jaar na de gelijknamige film die een culthit werd, is Napoleon Dynamite terug als animatieserie. De gehele originele cast van de film doet mee, dit keer als stemacteur. Ook de serie is weird maar de nerdy humor werkte mijn inziens beter met real-life action.

 

Bij HBO zijn grote namen van stal gehaald voor de nieuwe serie Luck over de wereld van de paardenraces. Mannen als Dustin Hoffman en Nick Nolte spelen de eigenaren, jockeys en gokkers. De pilotaflevering, die ik nog niet heb kunnen zien, is geregisseerd door Michael Mann. Op papier is de serie alvast een potentiële hoogvlieger.

 

Na acht seizoenen 24 keert Kiefer Sutherland terug op de buis in Touch, de nieuwe serie van Heroes-maker Tim Kring, waarin Sutherland de vader speelt van een 11-jarige jongen die niet spreekt maar wel patronen ziet tussen al het leven op aarde. Touch gaat 25 januari van start.

 

Begin februari gaat The River van start. De regie is in handen van Oren Peli, maker van de Paranormal Activity fright films. Productie is gedaan door Steven Spielberg. De setting is de Amazone waar een moeder en zoon op zoek gaan naar een verdwenen natuurexpert. Ik wens de serie een betere start dan Spielbergs andere nieuwkomer Terra Nova.

 

Als je het liever bij oude bekenden houdt: op 12 februari gaat The Walking Dead verder met zijn tweede seizoen. Een derde is trouwens aangekondigd. En op 25 maart volgt dan eindelijk het langverwachte vijfde seizoen van Mad Men. De openingsaflevering zal twee uur duren. Ook goed nieuws uit Engeland: Sherlock krijgt een derde serie.


Tim Ross, 3 jaren geleden
afbeelding van Tim Ross

Jullie vergeten Smash van Steven Spielberg. De pilot werd ontvangen als een van de beste van het 2011/2012 seizoen en is een van de meest belovende series dit seizoen!

Erwin van der Zande, 3 jaren geleden
afbeelding van Erwin van der Zande

Bij Bright houden we niet zo van musicals en dansdingen. Ziet er verder wel goed uit.

Maakjeniettesappel, 3 jaren geleden
afbeelding van Maakjeniettesappel

Wat een hautaine reactie zeg.

Maakjeniettesappel, 3 jaren geleden
afbeelding van Maakjeniettesappel

Wat een hautaine reactie zeg.

p1800, 3 jaren geleden
afbeelding van p1800

Je vergeet Suits en het 5e seizoen van Californication. Ik vind het nog steeds jammer dat Terriers na het 1ste seizoen is verdwenen.

Ik ga alcatraz eens bekijken.

Bezoeker, 3 jaren geleden
afbeelding van Bezoeker

Wat denken jullie van Lilyhammer? Een oud-maffialid die een nieuw leven gaat opbouwen in Noorwegen, met Steven Van Zandt in de hoofdrol (Sil in The Sopranos). Lijkt me tof!

Mark Bijl, 3 jaren geleden
afbeelding van Mark Bijl

Enig idee wanneer de Nederlandse Release Dates zijn?

Alex, 3 jaren geleden
afbeelding van Alex

Nederlandse releasedates? Dit is 2012, niet 1980. Gewoon downloaden.

iPhone BRIGHT.app gebruiker, 3 jaren geleden
afbeelding van iPhone BRIGHT.app gebruiker

Alcatraz veelbelovender dan Person of Interest? Smaken verschillen, maar dat klopt alleen als je bij PoI gestopt bent na de pilot. PoI heeft zich na ongeveer aflevering 4 ontwikkeld tot een zeer goede serie. De karakters ontwikkelen zich en het overkoepelend verhaal wordt steeds spannender. Het leukste van PoI is dat ze overduidelijk lol hebben in het acteren en niet pretentieus overkomen. Kortom pure entertainment.
Dit in tegenstelling tot de eerste 2 afleveringen van Alcatraz. In alcatraz zijn de verhalen van de gevangene van de week interessanter dan de hoofdrolspelers. En wel erg veel hetzelfde als lost/ fringe. Vooral irritant is de bombastische viool elke keer als er zogenaamd iets mysterieus is gebeurd. Ik blijf het nog wel even kijken, slechter dan terra Nova zal het niet zijn. Hopelijk wordt het snel beter.

bezoeker, 3 jaren geleden
afbeelding van bezoeker

iPhone, ik sluit mij helemaal aan bij je reactie.

iPhone BRIGHT.app gebruiker, 3 jaren geleden
afbeelding van iPhone BRIGHT.app gebruiker

Trouwens onbegrijpelijk dat Breaking Bad ontbrak bij de globes! Beste seizoen van een onwaarschijnlijk goede serie.
En nog een midseason starter: house of lies van Showtime. Een soort van californication voor management consultants. De moeite waard.

rimave, 3 jaren geleden
afbeelding van rimave

Persons of Interest een slechte serie?!! Ga eens gauw je mond spoelen!! Het is een topserie met ook een oude bekende uit lost. Vooral als je meer dan alleen de eerste aflevering kijkt dan heb je pas een goed beeld van de serie, vooral de afgelopen aflevering was geweldig!

bezoeker, 3 jaren geleden
afbeelding van bezoeker

Helemaal mee eens POI is wat mij betreft een hele goede serie. Dat het een slechte serie zou zijn is grote onzin, zeker gezien de kijkcijfers in Amerika

iOS BRIGHT.app gebruiker, 3 jaren geleden
afbeelding van iOS BRIGHT.app gebruiker

Nog een nieuwkomer: The Finder. Een spin-off uit de serie Bones.

Net Alcatraz gezien en het viel mij erg tegen.

Markk, 3 jaren geleden
afbeelding van Markk

Inmiddels eerste twee uitzendingen Alcatraz gezien, Toppertje!!

Android BRIGHT.app gebruiker, 3 jaren geleden
afbeelding van Android BRIGHT.app gebruiker

vergeet het pareltje death valley niet. als walking death liefhebber zeker kijken waard mzzl dave

Dennis, 3 jaren geleden
afbeelding van Dennis

Ik lees het nergens hier, maar bij de BBC zijn er ook goede nieuwe series. Hoe kan het dat ik alleen maar lees over series aan de overkant van de plas? Is de rest niet interessant?

Gemiste kans om alleen over de VS te praten!

shoarma, 3 jaren geleden
afbeelding van shoarma

@p1800 suits begint pas weer in de zomer ( of ze moeten dat verandert hebben?) daarnaast kan je dan ook boss gaan noemen en hell on wheels maar daar is van allebij seizoen 1 ook afgelopen.

shoarma, 3 jaren geleden
afbeelding van shoarma

How to make it in america moet trouwens ook bij het lijstje

Bezoeker, 3 jaren geleden
afbeelding van Bezoeker

Nee hoor, het tweede seizoen is afgelopen herfst uitgezonden en daarna is de serie gecanceld.

shoarma, 3 jaren geleden
afbeelding van shoarma

How to make it in america hoort trouwens ook bij dat lijstje

The Dude, 3 jaren geleden
afbeelding van The Dude

Leuk stukje. Bedankt!

iOS BRIGHT.app gebruiker, 3 jaren geleden
iOS BRIGHT.app gebruiker, 3 jaren geleden
afbeelding van iOS BRIGHT.app gebruiker

JJ Abrams heeft alleen zijn naam aan Alcatrez verbonden. Voor de rest heeft hij totaal geen inbl

bezoeker, 3 jaren geleden
afbeelding van bezoeker

POI een slechte serie is echt grote onzin.

bezoeker, 3 jaren geleden
afbeelding van bezoeker

POI een slechte serie is echt grote onzin.

Koert j., 3 jaren geleden
afbeelding van Koert j.

Er zit nogal wat troep onder de series. Kiefer Sutherland loopt altijd met blaffertjes rond en Steven Spielberg draait aan alles een happy end. Ook HBO is niet altijd kwaliteit. En Downton Abbey is voor ouwe vrijsters.

christiaan, 3 jaren geleden
afbeelding van christiaan

Ze halen toch echt niet het niveau van
de fantastiche serie breaking Bad. Voor degene die de serie niet kennen check:
www.tvgids-online.com


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 4 Bright Bunch leden en 161 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl