Mooiste gebouw van Nederland

tags:
Userpica

Een villa in het Gooi is door de Bond Nederlandse Architecten uitgeroepen tot Gebouw van het Jaar.

Het mooiste gebouw van Nederland staat in 't Gooi en is ontworpen door Dick van Gameren. Een prachtige witgestucte vrijstaande woning met grote glaspartijen en en uitzicht op een beekje. Met zo'n kapitale villa is het gemakkelijk scoren. Toch niet.

Villa 4.0 is een al twee keer eerder verbouwde bungalow uit de jaren 70 die vooral op isolatie en detaillering niet meer voldeed. Om niet voor sloop te kiezen maar dit huis een vierde leven te gunnen, heeft Van Gameren meer problemen moeten oplossen dan met nieuwbouw nodig zou zijn. De prijs geeft aan dat ook binnen de luxe woningbouw hergebruik en aandacht een nieuwe orde vertegenwoordigen.

Dick van Gameren is professor aan de TU in Delft en kun je kennen van de Ambassade in Ethiopie, woningen in de vinexwijk Ypenburg en het nieuwe IJ-dock tegenover het EYE filminstituut in Amsterdam.

Dit jaar waren 309 gebouwen ingezonden voor de prijs Gebouw van het Jaar. Op de site vind je een overzicht.


Pansek, 3 jaren geleden
afbeelding van Pansek

Woont hier ook iemand? Het lijkt meer op een gallery. Het is wel duidelijk dat er niet op sfeer geselecteerd is. De kleuren van de bank zijn identiek aan mijn Hema behang van zo'n 10 jaar geleden. Ben ik inmiddels op uitgekeken, want 7 geleden verhuisd.


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 1 Bright Bunch lid en 38 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl