Nederlander wint prijs op internationale uitvindingenbeurs

tags:
Userpica

Frides Laméris pakte met zijn 'visretourwiel' een van de prijzen op de internationale uitvindingenbeurs van Genève.

Het 1&UVisRetourWiel van 1&UConsult is bedacht om vissterfte bij energiecentrales tegengaan. Dit zogeheten retourwiel zorgt er simpelweg voor dat vissen niet in het koelcircuit van die centrales terechtkomen. Bedenker Laméris ontving met zijn ontwerp een prijs van de Association of European Inventors. Voorzitter Joachim Bader noemde het idee 'maatschappelijk verantwoord en een verbetering voor de wereld'.

De Nederlanders sleepten ook een gouden medaille in de categorie Energie in de wacht. In totaal deden maar liefst 789 deelnemers uit 46 landen mee aan de veertigste editie van de internationale uitvindingenbeurs in Genève. Andere Nederlandse inzendingen zijn niet in de prijzen gevallen.

De grote prijs ging naar het Chinese Rehab Robotics Company. Zij hebben een gemotoriseerde handschoen ontwikkeld waarmee slachtoffers van een herseninfarct op den duur weer functie in hun hand kunnen krijgen. Deze handschoen wordt, net als de robot waar wij gisteren over schreven, deels aangestuurd door de hersenen van een patiënt.

door Luke van Velthoven, 28-04-2012 09:05 4282 views
The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 0 Bright Bunch leden en 54 bezoekers online.

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl