Nederlanders sms’en weer minder

tags:
Userpica

Het mobiele dataverbruik is vorig jaar bijna verdubbeld. Het aantal verstuurde sms-berichten nam daarentegen af.

Het aantal bytes dat consumenten versturen met hun mobiel is in één jaar tijd praktisch verdubbeld, zo meldt de telecomtoezichthouder OPTA. Het dataverbruik is toegenomen van 3,2 petabyte in het eerste halfjaar van 2010 naar 5,9 petabyte in het eerste halfjaar van 2011. Het aantal mobiele abonnementen met internet is vorig jaar met zo’n 60 procent gestegen (van 5 miljoen naar bijna 8,2 miljoen).

De opkomst van mobiel internet blijft niet zonder gevolgen voor de sms. Nu we massaal aan de Whatsapp zijn gegaan, daalt het aantal sms-berichten. Per aansluiting daalde het aantal sms’jes per maand van 52 in het laatste kwartaal van 2010 naar 44 in het derde kwartaal van 2011.

De sms lijkt daarmee op termijn eenzelfde lot beschoren als de vaste lijn: het belverkeer over de vaste lijn is met zo’n 5 procent afgenomen: van 5,4 miljard minuten in het derde kwartaal van 2010 naar ruim 5,1 miljard minuten in het derde kwartaal van 2011. Het aantal belminuten via mobiel ligt nu net iets boven het aantal vaste belminuten (respectievelijk 22,9 en 22,2 miljard minuten in 2011).

Digitale televisie blijft populairder worden. Inmiddels is driekwart van de tv-aansluitingen digitaal. Een jaar eerder was dat nog 65 procent.


choice2rejoice, 3 jaren geleden
afbeelding van choice2rejoice

Wat heeft whatsapp toch en geluk h


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 1 Bright Bunch lid en 246 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl