Nederlanders willen 'Spotify voor films'

tags:
Userpica

Nederlandse consumenten willen geen losse films huren maar geven de voorkeur aan een Spotify-model voor films.

Niet afrekenen per filmstream of download, maar een vast bedrag per maand betalen en vervolgens onbeperkt films kunnen kijken. Daaraan geven Nederlandse consumenten in een nieuw onderzoek door GfK de voorkeur. Twee keer meer mensen die door Intomart GfK en GfK Reail & Technology zijn ondervraagd antwoordden een online filmabonnement te willen ten opzichte van betalen per film.

Online films huren kan in Nederland legaal via onder meer Apple's iTunes, Videoland On Demand, Pathe Thuis, Veamer en tv-aanbieders als UPC, Ziggo, Tele2 en KPN. Op dit moment is het abonnementsmodel nog niet populair bij de Nederlandse aanbieders van 'video on demand'. Alleen Ximon.nl biedt een onbeperkt filmabonnement voor 12,50 euro per maand, maar op die site zijn alleen Nederlandse films en series en internationale arthouse-titels te vinden.

In de VS heeft Netflix al tijden zo'n onbeperkt streamingabonnement, maar het wachten is nog altijd op de Europese expansie. Het bedrijf zocht vorig jaar wel Nederlandstalige medewerkers, maar een introductie is nog altijd niet in zicht.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 4 Bright Bunch leden en 165 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl