Nederlandse dienst 3d-printen scoort in VS

tags:
Userpica

De Eindhovense 3d-printdienst Shapeways krijgt bijna 4 miljoen euro aan investeringen en opent een 3d-printfabriek in New York.

De startup Shapeways laat je online een 3d-voorwerp ontwerpen waarna het bedrijf dat in de materialen van je keuze produceert met 3d-printers en naar je opstuurt. Zo kun je je eigen sierraden of gadgethoesjes ontwerpen en laten produceren. Shapeways heeft ongeveer 100 duizend gebruikers en 3,5 duizend webwinkeltjes waar reeds gemaakte voorwerpen zijn te kopen, waaronder de 'strandbeestjes' van Theo Jansen.

De bekende investeringsfondsen Union Square en Index Ventures pompen nu geld in het bedrijf, meldt Shapeways. Ook opent de startup een eigen productielocatie in New York. De fabriek zou 'state-of-the-art' worden.

De Philips-spinoff is al een jaar actief in de VS, waar het groeit naar 40 medewerkers. Shapeways startte eerder dit jaar samen met Continuum Fashion met het 3d-printen van bikini's. Lees ook Davids verhaal over 3d printing uit de papieren Bright van vorig jaar.


Android BRIGHT.app gebruiker, 4 jaren geleden
afbeelding van Android BRIGHT.app gebruiker

Als je op de link klikt dan kom je terecht bij jullie site en een pagina die niet bestaat..

Tonie van Ringelestijn, 4 jaren geleden
afbeelding van Tonie van Ringelestijn

welke link? bij mij doen ze 't

iPeet, 4 jaren geleden
afbeelding van iPeet

Na 4 uur printen een giga lelijk paas peper & zoutstel of asbak.. Wat een teleurstelling :-( Het staat dus nog altijd in kinderschoenen.

Sven Heesterman, 4 jaren geleden
afbeelding van Sven Heesterman

De echt mooie dingen komen pas als er door meerdere mensen een tijdje mee gespeeld is en de mogelijkheden uitkristaliseren.

Daar heb je mensen voor nodig die het oordeel even kunnen uitstellen en niet meteen al beginnen te kankeren.

martijn.janssen, 4 jaren geleden
afbeelding van martijn.janssen

3D printen is allang uit de kinderschoenen. Je kint t zo gek niet bedenken of het kan geprint worden: full color, rvs, zilver, keramiek. Je kunt zelfs een pull back car in 1 keer printen.

3D is gewoon veel te ingewikkeld en bedreigend voor veel mensen. Het veiligste is dan om het af te kraken


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 6 Bright Bunch leden en 116 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl