Nederlandse films gratis op YouTube

tags:
Userpica

YouTube biedt nu ook Nederlandse speelfilms aan. Filmdistributeur A-Film sloot een deal met Google over de gratis filmstreams.

A-Film meldde deze week in een persbericht dat het een contract heeft gesloten met Google over filmdistributie via YouTube. A-Film streamt op YouTube 20 speelfilms, zoals Amazones, Alles Stroomt, Ik Omhels Je Met Duizend Armen, Diep, Richting West, en First Mission

 De films zijn gratis te bekijken via het YouTube-kanaal van A-Film. Er zitten ook een aantal oudere Engelstalige titels tussen zoals Bend It Like BeckhamThe Promotion en Youth In Revolt. De YouTube-streams vormen een concurrentie voor de Nederlandse filmstreamingdienst Ximon.nl, waar een film als Ik Omhels Je Met Duizend Armen alleen tegen betaling (3,50 euro) is te bekijken. Het aanbod bij Ximon is wel veel groter.

Vorige week startte A-Film ook met het aanbod van films via de iTunes Movies Store. Dat zijn actuelere titels die alleen tegen betaling zijn te streamen of te downloaden. Het gaat onder meer om Immortals, Limitless, Season of the Witch, De Heineken Ontvoering, Sonny Boy en Black Butterflies.


Simon90, 3 jaren geleden
afbeelding van Simon90

Goed initiatief, maar ze hebben alle films in 360p geüpload. WTF?!

Arthur van Bijleveld, 3 jaren geleden
afbeelding van Arthur van Bijleveld

Jammer dat A-film niet gelijk ook de ondertitels erbij als keuze aanbiedt voor dove en slechthorende kijkers :(


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 4 Bright Bunch leden en 161 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl