Nederlandse hdmi-stick voor Android-apps op tv

tags:
Userpica

Een Nederlands bedrijf komt met een goedkope hdmi-stick met wifi waarmee je Android-apps op je tv kan gebruiken.

De Nederlandse Smart TV App Stick (STAS) komt op 15 augustus op de markt. De hdmi-stick werkt met elke tv met een hdmi-ingang en krijgt via wifi toegang tot internet. De STAS werkt met Android 4.0 en biedt zo toegang tot alle Android-apps. "Je kunt alle Android-apps uit de Google Play Store rechtstreeks op je tv gebruiken. Zo krijg je onder andere Uitzending Gemist, YouTube, Facebook, Twitter en games direct op je tv", aldus Jakob Pieterman, partner van SmartTV App Stick.

Probleem is wel dat de meeste Android-apps nog niet zijn geoptimaliseerd voor gebruik op tv, dus of alles er lekker uitziet is nog onzeker. Volgens Totaal TV zijn de Nederlandse makers met enkele app-uitgevers in gesprek om de apps te perfectioneren zodat ze ook goed op tv's werken. Het bedrijf wil ook zelf apps gaan maken en deals gaan sluiten met aanbieders van online videotheken. De stick ondersteunt Flash, 3d en HTML5.

De STAS is te koop voor 50 euro, inclusief kleine remote voor 70 euro. Met die afstandsbediening, de Air Mouse, is de cursor op het scherm te besturen net als een Wii-controller. De STAS is ook te bedienen via telefoons of tablets. De stick heeft 512 mb werkgeheugen en 4 gb opslaggeheugen.

Deze week startte Sony met de Nederlandse verkoop van een mediaspeler met Google TV waarmee je ook Android-apps op tv kan gebruiken, maar dat model kost 200 euro.


flappah, 3 jaren geleden
afbeelding van flappah

Heh .. lijkt wel heel erg gejat van het Kickstarter project "The Pocket TV". Ruwweg ook dezelfde prijs. Ben benieuwd of STAS echt vanaf 15 augustus kan leveren, of dat dat "vertragingen" in de levering op gaat leveren.

Rob Haans, 3 jaren geleden
afbeelding van Rob Haans

Specs van pockt TV zijn wel beter; Telechips 8925 CORTEX A5 (smart tv) vs 1 Ghz ARM CORTEX A9 (pocket tv), 512 mb werkgeheugen (smart tv) vs 1 gb (pocket tv). Allebei hebben ze 4 gb intern geheugen, maar de pocket tv heeft daarnaast nog een card-slot (max 32 gb).

0xd020, 3 jaren geleden
afbeelding van 0xd020

When something sounds to good to be true, its...

Jeroen Android, 3 jaren geleden
afbeelding van Jeroen Android

Slechte kwaliteit en specs, ik heb deze gekocht en bevalt super. Is ook van NL leverancier. http://touchcreators.com/index.php?item=go...


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 2 Bright Bunch leden en 132 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl