Nederlandse invasie op designbeurs New York

tags:
Userpica

Platform Tuttobene presenteerde afgelopen week zestien Nederlandse designstudio's aan de VS.

Nog nooit eerder presenteerden zoveel Nederlanders zich in groepsverband in Amerika, aldus het persbericht van designplatform en –expositieorganisator Tuttobene. Deze week waren zestien Nederlandse desingstudio's en drie designmerken te zien op de belangrijke designbeurs New York International Gift Fair.

Onder de designers waren ook de voor Bright bekende New Duivendrecht en Reineke Otten. Tuttobene, aangestuurd vanuit Amsterdam en opgericht om wereldwijd designexposities te presenteren met Nederlandse makers, was dit jaar eerder actief op de designbeurs in Milaan.

De Nederlandse invasie is niet onopgemerkt gebleven, onder andere de grote designblog Core77 schreef enthousiast over de Nederlandse inbreng. Volgens de woordvoerder van Tuttobene was de expo een succes en zijn er vele orders uitgeschreven.

Een greep uit de expo:

De Continued Vase van Nieuw Duivendrecht

De Holy Homes van Frederik Roijé

Zijden sjaals van Reineke Otten

door Bram van Dijk, 26-08-2012 2 reacties, 4852 views

Hubert Pellikaan, 3 jaren geleden
afbeelding van Hubert Pellikaan

En logisch is dat ook. Kijk maar op de eindhovense dutch design dagen. Dat zet echt wel door.het heeft tijd nodig, dat wel. Ben benieuwd over 10 jaar.

Tom Vooges, 3 jaren geleden
afbeelding van Tom Vooges

Tuttobene stond toch voor design uit België en Nederland? Zijn de Belgen afgehaakt?


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 2 Bright Bunch leden en 73 bezoekers online.

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl