Nepprofielen op Facebook vaak van bi-vrouwen

tags:
Userpica

Hoe herken je een nepprofiel op Facebook? Spammers doen zich bij voorkeur voor als biseksuele vrouwen met belachelijk veel vrienden.

Volgens Paul Judge van het security-bedrijf Barracuda Networks bestaan er grote verschillen tussen bonafide en malafide Facebook-accounts. 97 Procent van de fake-profielen zijn ‘vrouwen’, vergeleken met 40 procent gemiddeld op Facebook.

58 Procent van de fakers claimen bovendien dat ze biseksueel zijn (het gemiddelde op Facebook is 6 procent). Bovendien hebben fake-profielen veel ‘vrienden’: gemiddeld 726 (voor de rest van de Facebook-populatie is dat gemiddeld 130). Dat meldt The Register.

Nep-profielen worden volgens Judge een toenemend probleem. Spammers verleggen hun werkterrein namelijk: van e-mails naar sociale netwerken. Volgens Judge is één op de honderd tweets inmiddels een spam of kwaadaardig. Bij Facebook geldt dat voor één op de zestig berichten.

“Aanvallers volgen de gebruikers”, zo verklaart Judge de toenemende belangstelling van spammers voor sociale netwerken. “Er zijn tools beschikbaar om automatisch een profiel aan te maken dat lijkt op een echt profiel, bijvoorbeeld door likes en scholen toe te voegen.”

door Maarten Reijnders, 07-05-2012 5919 views
The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 2 Bright Bunch leden en 100 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl