Scandinavie heeft nu ook Netflix, Nederland binnenkort?

tags:
Userpica

Netflix is gestart in Noorwegen, Zweden, Denemarken en Finland. Een vacature wijst op een mogelijke Nederlandse lancering.

Netflix is deze week van start gegaan in Scandinavië. De videoverhuursite begon eerst in Zweden en daarna volgden introduties in Noorwegen, Denemarken en Finland. Netflix is al een tijdje actief buiten thuisland Amerika, waar de videodienst erg populair is, waaronder in de UK en Ierland en heel Zuid-Amerika. De komende tijd wil de site uitbreiden naar meerdere andere landen.

Uit een vacature op de bedrijfssite van Netflix blijkt dat er ook een medewerker wordt gezocht die voor 'localisering van de Netflix-ervaring' in onder meer het Nederlands moet zorgen. Daarnaast zoekt Netflix ook nieuwe medewerkers met beheersing van het Duits, Koreaans, Japans, Turks, Hindi en Italiaans. Het Amerikaanse bedrijf is al sinds 2011 op zoek naar medewerkers diex Nederlands kunnen, maar deze vacature is recent.

Netflix zegt meer dan 27 miljoen geregistreerde gebruikers te hebben. De videodienst heeft behalve een website ook apps voor iOS, Android, Windows Mobile, hdtv's, hometheatersystemen, Blu-ray-spelers, de PS3, Xbox 360, Wii, Apple TV, WD TV en Philips HD Media Player.

Er zijn trouwens trucjes en omwegen om Netflix nu al in Nederland te gebruiken om films te huren, via vpn-diensten. Zie hiervoor onze uitlegparty uit 2010: Netflix vanuit Nederland.

door Tonie van Ringelestijn, 19-10-2012 08:51 6095 views
The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 0 Bright Bunch leden en 82 bezoekers online.

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl