Nieuw hoogtepunt voor Purmerend (van wel 12 meter)

tags:
Userpica

De Melkwegbrug in Purmerend is expres hoog gemaakt. Zo heb je overzicht en uitzicht.

Je zou kunnen denken dat die twaalf meter hoge brug gephotoshopped is. Mis, de maar liefst 12 meter hoge Melkwegbrug is daadwerkelijk te beklimmen. Hij heeft een enorme bolle rug met 130 treden en overbrugt het Noord Hollandskanaal. 

Waarom zo hoog? Next architects legt uit:"Naast dat de hoogte een rechtstreeks gevolg is van de vereiste vrije doorvaarthoogte speelt er nog iets anders. De brug vormt een nieuwe verbinding tussen het centrum van Purmerend en de wijk Weidevenne en zal meer moeten zijn dan de snelst mogelijke overgang van A naar B. Voor het aan elkaar hechten van de twee stadsdelen is daarom ook verblijfskwaliteit aan de brug toegekend als uitzicht, zitplekken en ontmoetingsruimte." De brug wordt zo niet alleen een verbinding maar een bestemming op zich en biedt letterlijk over-zicht.

Zo komt het dat je op twaalf meter hoog over alle daken kijkt. Ter plekke extra leuk omdat de Melkwegbrug in het verlengde ligt van de Melkweg, de historische verbinding tussen Amsterdam en Purmerend. Wij verheugen ons op de volgend zomer en een sprong in het diepe. 

Aanvulling 18/10: Naast dit hoge vaste deel is er een smallere, langer en lagere brug met beweegbaar deel voor rolstoelen en fietsers.


Pansek, 3 jaren geleden
afbeelding van Pansek

Leuk voor rolstoelers.

Willem1, 3 jaren geleden
afbeelding van Willem1

@Pansek: Voor rolstoelers (en fietsers) ligt er ook nog een S-vormige wegdek onder (http://www.grontmij.nl/Projecten/Pages/Sys...). In feite is het een dubbele brug.

FGDvN, 3 jaren geleden
afbeelding van FGDvN

7,8 miljoen weggegooid gemeenschapsgeld alstublieft dankuwel

rickert, 3 jaren geleden
Sturkenbaum, 3 jaren geleden
afbeelding van Sturkenbaum

Prachtig! Ik mis alleen de glijbaan

WpV, 3 jaren geleden
afbeelding van WpV

Wacht maar tot het vriest emmertje water doet wonderen.

@ Bright redactie:
waarom wordt bij het inloggen bij het het vakje bright naam niet 'geautodelete', sorry voor creatief woordgebruikt, maar het is wat raar dat ik eerst het woord naam moet weghalen voordat ik mijn naam kan invullen.....

Ot: foto doet de brug geen eer aan, ding is werkelijk levensgevaarlijk steil...

David van Geijn, 3 jaren geleden
afbeelding van David van Geijn

Mooi stukje architectuur


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 8 Bright Bunch leden en 161 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl