Nieuwe GoPro's zijn kleiner, lichter, sneller, scherper

Userpica

De kleine, stevige camera's hebben nu wifi aan boord, afstandsbediening en kunnen voor het eerst ook filmen in 4K-resolutie.

GoPro heeft hun nieuwe Hero3 camera’s onthuld. Net als zijn voorgangers is ook deze camera gemaakt om overal mee naar toe te nemen. Waterproof, shockproof, dustproof; GoPro was het al, in 4K opnemen kon echter nog niet. GoPro Hero3 filmt wel in die toekomstige gouden standaard qua beeldresolutie. Hoewel je dan wel de duurste variant moet kopen, de Hero3 Black Edition met glazen lens. Addertje is de framerate: die schiet op 4K maar slechts 12 beeldjes per seconde, bepaald geen vloeiend beeld. Op de ook nog behoorlijke 2.7K resolutie neemt de Hero3 wel op 24 tot 30 frames per seconde op.

Voor de 449 euro die de Black Edition kost krijg je er ook een watervaste wifi-afstandsbediening bij, met zo’n 200 meter bereik. Voor het eerst hebben de camera’s wifi ingebouwd, ook de goedkopere White en Silver Editions. Dat maakt dat je het beeld dat je schiet live op je smartphone of tablet terugziet. Later kun je met de app ook beelden delen en meerdere camera’s aansturen.

Die White en Silver editie filmt net als de Hero2 op maximaal 1080p, met max 60 fps op een lagere resolutie. Ze kosten respectievelijk 249 en 349 euro. Het voordeel van de Silver tegenover de White is de burst-foto-functie. Silver maakt 11 megapixel foto’s, max 10 per seconde, White 3 per seconde op 5 megapixel. En Black 30 per seconde op 12 megapixel. Batterijcapaciteit is nagenoeg hetzelfde gebleven. Wel zijn de nieuwe GoPro’s volgens de fabrikant 30 procent kleiner en 25 procent lichter.

door Floris Poort, 18-10-2012 08:08 5 reacties, 6180 views

Krokidail, 2 jaren geleden
afbeelding van Krokidail

Damm, heb ik net 2 maanden geleden de gopro hero2 gekocht komen ze met de volgende, hadden ze niet ff een seintje kunnen geven?

Prutsky, 2 jaren geleden
afbeelding van Prutsky

Jammer dat de prijs niet gelijk is gebleven.

Bert, 2 jaren geleden
afbeelding van Bert

Hoe zit het met de groothoek? Ik word bij de huidige vooral gek van de fisheye. Dat is even leuk, maar zou toch liever (nagenoeg) vertekeningsvrij willen hebben. Gewoon 18mm equivalent of zo.

iPhone Gerrie, 2 jaren geleden
afbeelding van iPhone Gerrie

Heeft dat ding iets van steady shot ofzo? Geen overbodige luxe misschien bij zo een ding?

Stefke, 2 jaren geleden
afbeelding van Stefke

Hoi Gerrie nee de gopro heeft geen steadyshot. Duizenden surfers, mountainbikers en parachutisten klagen daar over. Nu moet je tijdens je stunts de camera met twee handen vasthouden. Duh. Natuurlijk steadyshot


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 2 Bright Bunch leden en 186 bezoekers online.

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl