Nieuwe iMac, Mac Mini en 13 inch MacBook Pro onthuld

Userpica

Apple heeft zijn nieuwe iMac, Mac Mini en een 13 inch MacBook Pro met retina-display aangekondigd.

Apple heeft in San Jose nieuwe laptops en desktops aangekondigd. De presentatie startte met de onthulling van de nieuwe 13 inch MacBook Pro. Hij heeft net als de eerdere update van het 15 inch model een retinascherm, dit keer met 4 miljoen pixels en een 2560x1600 resolutie. De 13 inch MacBook Pro is per direct verkrijgbaar. De versie met 2,5 Ghz dualcore-processor, 8 gb ram en 128 gb flashopslag kost 1779 euro. De editie met 256 gb flashopslag kost 2079 euro.

Apple kondigde verder de nieuwe Mac Mini aan. Er zijn twee versies: eentje met dual-core 2,5 GHz processor en een higher-end model met een quad-core processor. De goedkoopste Mac Mini met 4 gb werkgeheugen en 500 gb harde schijf kost 649 euro, de duurdere versie met een 1 tb harde schijf kost 849.

Daarna volgde de aankondiging van de nieuwe iMac, de grootste verrassing van het Apple event. De alles-in-een desktopcomputers hebben een veel dunner scherm dat nog maar 5 millimeter telt. Er zijn twee versies, 21,5 inch en 27 inch, maar de schermen zijn nog geen retina-displays. Verkrijgbaar met de nieuwe iMac is Apple's nieuwe Fusion Drive, een combinatie van een snelle 128 gb solid state flashopslag en een grote harde schijf met 1 tot 3 tb ruimte. De 21,5 inch versie begint bij 1379 euro, de 27 inch editie bij 1899.

Apple kondigde ook de verwachte iPad Mini aan.


Bert, 3 jaren geleden
afbeelding van Bert

Nou, de mini die ik in Juli kocht is iig nauwelijks achterhaald. Had toen de Radeon versie voor 650€. Nu heb je voor 599 zelfde snelheid maar mindere GPU (apple durft niet met de Radeon te vergelijken. 1.6x zo snel als hd3000 is dus duidelijk langzamer). Quad voor 799 is wel aardig, maar het blijven "luie" updates.

Bert, 3 jaren geleden
afbeelding van Bert

En iMac durf ik eerste half jaar niet te kopen. Zon dun scherm betekent hws de vorige schermellende in het kwadraat (stof in scherm, stuck pixels)

Paul Gun, 3 jaren geleden
afbeelding van Paul Gun

Ik heb ook twijfels over de iMac. Ik heb zelf de vorige generatie en ik kan me niet goed indenken wat "dunner" nu echt toevoegd. Voor een laptop misschien essentieel, maar voor een iMac? Daardoor mis je wel de DVD drive en zit het geheugen opeens weer op een plek waardoor je er niet bij kan.
De Macbook Pro 13.3 is wat mij betreft een topper. Design, formaat, batterij, scherm, snelheid.... Weinig te wensen over wat mij betreft.

Julian, 3 jaren geleden
afbeelding van Julian

Ik begin apple een beetje spuugzat te worden. Ja tuurlijk, ze maken leuke speeltjes maar komen in korte tijd met een belachelijke update waardoor het huidige model weer 'achterhaald' is. Het feit dat ze gaan bepalen wat de consument wil maakt me misselijk. Nog even zo door gaan en het is afgelopen. Bah.

daddycool, 3 jaren geleden
afbeelding van daddycool

@ julian
Elke fabrikant bepaald wat de consument wil. Bij de een gaat het beter af dan de ander.
Dat heet marketing.

ikkuh, 3 jaren geleden
afbeelding van ikkuh

hehehhe, 13", de instapper nog net geen 1800 euro 128 gb extra ssd geheugen 2100...tja stoer spul man dat Apple :)

fingerlicking, 3 jaren geleden
afbeelding van fingerlicking

Die nieuwe iMac ziet er errug strak uit zeg! Maar ik blijf het voorlopig nog wel een tijdje met mn macPro doen!

Pansek, 3 jaren geleden
afbeelding van Pansek

Zo'n 27 iMac mogen ze bij mij op het bureau zetten. Liefst 2.

Bert, 3 jaren geleden
afbeelding van Bert

Lullige is nu dat je voor 949€ een snellere Mini koopt. En dat je voor het bedrag van een 27 inch er dus ook een echt scherm: de NEC PA271W bij kunt kopen.

Heb je trouwens de achterkant van de iMac al gezien? Die houdt Apple bewust verborgen. Soort zwangere buik, met keizersnede om RAM toe te voegen.

iPhone Gerrie, 3 jaren geleden
afbeelding van iPhone Gerrie

Omg.... Wat een design die imac. Ho ly crap... Aargh

Hightech Bass, 3 jaren geleden
afbeelding van Hightech Bass

Die imac is echt absurd vet.
En het gewicht is voor mij wel degelijk een pluspunt. Ik wil 'm namelijk binnenshuis verplaatsen van bureau naar woonkamer etc. Een soort grote mobiele laptop voor verplaatsen binnenshuis. De vorige was daar veelste zwaar voor! Ideaal!!

PMPC 1967, 3 jaren geleden
afbeelding van PMPC 1967

@Julian Een fabrikant maakt producten en de consument bepaalt nog steeds zelf of hij/zij het product wil kopen. En fabrikanten brengen elke keer nieuwe producten of updates uit. Dus je reply slaat helemaal nergens op...


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 1 Bright Bunch lid en 36 bezoekers online.

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl