Nieuwe innovatie van Nike: gebreide schoenen

tags:
Userpica

Voor de Olympische Spelen komt Nike met nieuwe producten. Een voorproefje op de schoenen van topsporters is nu al te koop: de HTM Flyknit collectie.

Op dit moment staat New York bol van de Nike Innovation Summit waar de sportspullenproducent aan 6 duizend journalisten van over de hele wereld laat zien waarmee Nike voorop loopt. Een sneak preview van de innovaties kunnen we alvast geven in de vorm van de HTM Flyknit collectie.

In deze serie van drie sneakers combineren hoofd styling Hiroshi Fujiwara, ontwerplegende Tinker Hatfield en CEO Mark Parker hun gezamenlijk verleden als schoenontwerper. Met zijn drieën aan de tekentafel, zonder dat de reguliere ontwerpafdelingen van Nike erbij zijn. De serie is gebaseerd op de nieuwe Flyknit technologie - ontwikkeld voor topprestaties op de Olympische Spelen deze zomer in Londen (waarover we na de summit meer zullen berichten) - maar heeft een streetstyle uiterlijk.

De HTM Trainer+ zoekt de grenzen op van wat mogelijk is met Flyknit, een breitechniek waarmee voor een schoen slechts één laag nodig is. De serie wordt in gelimiteerde oplage van honderd stuks gemaakt, af te lezen op het nummer dat op de tong staat. Dezelfde schoen is er ook in een grijs met zwart gemêleerde kleur, ontstaan door het ingewikkelde breipatroon.

De HTM Racer is herkenbaar aan de blauwe kleurstelling volgens het uniform van het Amerikaanse atletiekteam. De drie voorproefjes op de OS zijn vanaf morgen verkrijgbaar in New York, Tokyo en Londen voor respectievelijk 160 en 176 dollar. 

door Ingeborg van Lieshout, 21-02-2012 23:40 1 reactie, 5312 views

sko3n, 3 jaren geleden
afbeelding van sko3n

geweldige innovatie!


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 1 Bright Bunch lid en 125 bezoekers online.

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl