Nieuwe interactive installatie van Roosegaarde imponeert

tags:
Userpica

Honderden aluminium bloemen vouwen zich open als je de sculptuur van Daan Roosegaarde in de Sainte Marie Madeleine Kerk nadert.

De lotus is een bijzondere waterplant die op sierlijke wijze zijn bloemen opent. Kunstenaar Daan Roosegaarde gebruikte deze ontpopping als basis voor zijn kunstwerk Lotus Dome: een 'levende koepel gemaakt van honderden slimme bloemen'. Als iemand de koepel nadert licht  hij op en openenen de bladeren zich. 

De video is adembenemend. De koepel is geplaatst in Sainte Marie Madeleine Kerk in Lille en bij het openen van de bloemen lichten de felle kleuren van de muren van de kerk op. De bloemen zijn gemaakt van aluminium, waardoor ze goed en vaak buigzaam zijn.

Roosegaarde werkte eerder met deze bloem toen hij in 2010 de Lotus 7.0 maakte. Deze interactieve creatie was onder ander te zien in het Desinghuis in Eindhoven en Le Cube in Parijs. Roosegaarde is een van onze favoriete interactieve kunstenaars, eerder portretteerden we hem met zijn werk Flow in de serie Designdag.

De tentoonstelling Lille3000 Fantastic, waar de Lotus Dome te zien is, loopt nog tot januari volgend jaar.

 

door Bram van Dijk, 12-10-2012 1 reactie, 5089 views

AvMD, 3 jaren geleden


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 5 Bright Bunch leden en 120 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl