Nieuwe iPhone krijgt dunner scherm en nano-sim

tags:
Userpica

De volgende iPhone wordt een slag dunner door een nieuwe schermtechniek en krijgt een kleinere nano-simkaart.

De 'iPhone 5' die in september of oktober wordt verwacht, zal weer dunner worden door het gebruik van een nieuwe schermtechniek, schrijft de Wall Street Journal. Het gaat om de 'in cell'-technologie waarbij touchsensoren in het scherm zitten in plaats van erop. Deze geruchten gingen al langer, maar volgens de WSJ worden deze nieuwe schermen voor de iPhone nu gemaakt door Sharp, Japan Display en LG.

Momenteel heeft het iPhone-scherm een lcd-laag, dan touchsensoren en dan het glas. Het nieuwe scherm combineert de eerste twee en dit zorgt voor minder dikte. Eerdere geruchten over de nieuwe iPhone, waarvan we onlangs een overzicht maakten, wijzen er tevens op dat het scherm ook groter wordt, 4 inch in plaats van 3,5.

Een ander nieuwtje is dat de nieuwe iPhone gebruik zou maken van een zogeheten nano-simkaart, een nog kleinere versie van de micro-sim in de iPhone 4(S). Providers zijn hierdoor nu nano-simkaarten aan het hamsteren, meldt The Financial Times. De nano-simkaart is door Apple ontworpen en is een paar weken geleden uitgeroepen tot standaard. Als de 'iPhone 5' zo'n nano-sim krijgt moeten providers ze massaal gaan aanbieden.

door Tonie van Ringelestijn, 17-07-2012 17:06 4980 views
The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 1 Bright Bunch lid en 193 bezoekers online.

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl