Nieuwe producten voor draadloos opladen

Userpica

Geen opladers en kabels die in de war raken meer. Draadloze stroom komt er aan. Voor de zoveelste keer.

De afgelopen jaren zijn ze er elk jaar op de Consumer Electronics Show in Vegas. De bedrijven die ons draadloos opladen beloven. Echt doorgebroken zijn de systemen nog niet. Maar ook deze week zijn er weer nieuwkomers op dit gebied te bewonderen. 

PowerBeam zet elektriciteit om in een onzichtbare laserstraal die het door de kamer straalt naar een zonnecel die de warmte van de straal weer omzet in stroom. 'Wij gaan het woord opladen uit het woordenboek verwijderen', orakelt de directeur van PowerBeam deze week in een Britse krant.

Maar voorlopig levert PowerBeam maar een mager stroompje van 1,5 watt naar een zonnecel die binnen 10 meter moet staan. Alleen genoeg om een kleine LED of een speakertje van stroom te voorzien. Je mobiel of zelfs laptop opladen kan met het systeem nog lang niet. Dus erg praktisch is het voorlopig niet, nog afgezien van de mogelijke gezondheidsrisico's.

Ook nieuw is Powermat, dat later dit jaar een oplaadmat op de markt brengt. Leg een gadget erop en hij wordt opgeladen via magnetische inductie. Je moet eerst ofwel een dongle in de gadget steken of een van de speciale ontvangers op de mat leggen en via usb-kabel je gadget opladen, zoals te zien is op deze foto's.

Powermat zegt veel meer mobieltjes en gadgets te gaan ondersteunen dan zijn rivaal WildCharge, dat een oplaadmat heeft die werkt met enkele Blackberry's en Motorola-toestellen. Powermat komt met vijf verschillende oplaadkleedjes die 100 dollar of meer gaan kosten. Vanaf komend najaar te koop.

door Tonie van Ringelestijn, 07-01-2009 17:50 2 reacties, 3611 views

"draadloos" opladen, 6 jaren geleden
afbeelding van "draadloos" opladen

Of je nou een stekker in het stopcontact steekt of een snoer met een apparaatje op een mat legt.. Ik snap het niet helemaal. Het zou toch juist snoeren overbodig moeten maken?

Bezoeker, 4 jaren geleden
afbeelding van Bezoeker

Ik vind het wel leuk: jeb hebt uitidelijk maar 1 draad nodig, het vervelende zijn dan weer die clipjes die je eraan moet vastmaken, en je kan het inderdaad niet bv 5 m ervandaan opladen .. met het tesla concept zou het wel gaa, maar dan zit je weer met stralingen in huis ...

powerbeam ziet er inderdaad veel interessanter uit :) er moet alleen nog wat aan gesleuteld worden

Powermat doet het goed ( je moet niets inpluggen) maar een zee beperkte keuez aan GSM's die een vast receiver kunnen dragen ..

conclusie: staat nog niet helemaal op punt vind ik


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 7 Bright Bunch leden en 234 bezoekers online.

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl