Nieuwe Spotify-app laat je hits voorspellen

tags:
Userpica

Spotify breidt uit met een serie nieuwe apps, voor stemmen op hits of playlists maken op basis van Facebook-likes.

Spotify heeft donderdag zijn muzieksoftware uitgebreid met twaalf nieuwe apps. Een van die nieuwe apps is de 'Hitpredictor Hot Or Not' waarmee je steeds kan stemmen op twee nummers. Je kan punten verdienen als je goed voorspelt welke songs populairder zijn en zo opklimmen in een hitlijst van 'smaakmakers'. De app is gemaakt door platenlabel Warner, dat met alle verzamelde data wellicht in de toekomst beter hits hoopt te voorspellen. 

Een van de nieuwe sociale apps is Filtr voor het maken van afspeellijsten op basis van Facebook-vrienden, Facebook-evenementen, muziekgenres, je Spotify-playlists en favoriete artiesten. Digster biedt naast allerei gecureerde playlists op categorie ook een optie om je luisterhistorie en Facebook-likes te vergelijken met Digster. Muziek is met Digster ook full screen af te spelen. De app TweetVine luistert naar alle tweets met de hashtag #nowplaying.

Sommige apps laten je muziekgeschiedenis ontdekken. 'The Complete Collection' geeft interactieve albumboekjes met historische informatie, songteksten en linernotes, 'The Legacy Of' biedt allerlei biografische informatie en foto's van bekende artiesten en 'Classify' gaat over klassieke muziek. Ook diverse platenlabels hebben hun eigen apps gekregen, waaronder Def Jam, Domino, Warner, PIAS en Matador.

Overigens wachten sommige Spotify-gebruikers al wekenlang op een bugfix van Spotify. In de lijst met muziek die Facebook-vrienden draaien, komen onbekende mensen voor. En dat betekent dat Spotify je gegevens deelt met onbekenden zonder je toestemming. 


Kokkie, 3 jaren geleden
Kokkie, 3 jaren geleden
Eric-Jan Dol, 3 jaren geleden
afbeelding van Eric-Jan Dol

LOL ik voorspel wat de massa (zo veel mogelijk anderen) leuk gaan vinden en ik krijg het stempel smaakmaker?
hitvoorspeller ok. Maar onder smaakmaker versta ik toch wat anders. Echte smaakmakers gaan voor het speciale, het verfijnde of veel mensen dat nou leuk vinden of niet.


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 1 Bright Bunch lid en 116 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl