Gebruik je smartphone als lightsaber in browsergame van Google

Gebruik je smartphone als lightsaber in browsergame van Google

16-12-2015 12:44 Laatste update: 27-04-2018 10:12

Worstel je langs een leger Stormtroopers in deze game van Google, door je smartphone in het rond te zwaaien.

Wachten tot je naar de bioscoop mag om The Force Awakens te zien. Het is zwaar, maar gelukkig heeft Google iets gelanceerd om te tijd mee te doden. Lightsaber Escape is een Chrome Experiment dat Google samen met Lucasfilm en Industrial Light & Magic (de effecten-studio achter Star Wars) maakte. Zoals de titel al verraad, ontsnap je uit een vijandelijke basis door rond te zwaaien met een lightsaber.

Dat doe je door eerst je smartphone aan je desktop te koppelen. Daarvoor ga je naar de website van Lightsaber Escape, waar je een unieke url ziet staan. Als je die opent op je smartphone (of in je pc-browser) worden de apparaten aan elkaar gekoppeld. Even kalibreren en je kunt beginnen.

Met de game maak je een ritje op rails langs vijanden. Steeds als je een horde hebt verslagen ga je weer verder. Je hoeft ze niet door midden te slaan met je lightsaber, maar je gebruikt hem om lasers van Stormtroopers terug te ketsen. De 'pew pews' vliegen rond je oren en gaat behoorlijk rap, dus het is moeilijker dan je denkt. Het spel werkt in elk geval in de browsers Chrome en Safari.