© Kārlis Dambrāns

Samsung laat gebruikers Bixby-knop uitzetten

Samsung laat gebruikers Bixby-knop uitzetten

19-09-2017 10:29 Laatste update: 26-04-2018 17:41

Het is nu mogelijk om de speciale knop voor spraakassistent Bixby op de Samsung S8 en S8+ uit te schakelen.

Erg populair is de speciale Bixby-knop op de Samsung S8, waarmee je Samsungs virtuele assistent kunt oproepen, tot nu toe niet. Dat gebruikers Bixby dankzij de knop aan de linkerkant van het scherm geregeld per ongeluk inschakelen, zal daarbij vermoedelijk een flinke rol spelen. En dat Bixby bij de lancering nog niet echt was wat je van een slimme assistent verwacht, speelt vermoedelijk ook een rol.

Om ergernissen te voorkomen stelt Samsung bezitters van de Samsung S8 en S8+ nu in staat om de Bixby-knop geheel te deactiveren. De nieuwste Bixby-update (versie 2.0.03.3) maakt het mogelijk om de Bixby-knop via de instellingen aan of uit te zetten. Het is helaas niet mogelijk om de knop nu voor een andere toepassing, zoals het lanceren van je camera, te gebruiken. Mogelijk voegt Samsung die mogelijkheid nog toe in een latere update.

Nederlands

Bixby is in Nederland voorlopig alleen in het Engels te gebruiken. Wanneer Bixby ondersteuning voor Nederlandstalige spraakherkenning krijgt, is nog niet bekend.