Tweederde van de apps wordt nooit gedownload

tags:
Userpica

400.000 van de 650.000 apps in Apple's App Store zijn zombie-apps: ze worden niet gevonden en niet gedownload.

Een van de argumenten die we op Bright wel eens noemen om een iPhone of iPad te kiezen in plaats van een smartphone of tablet met Android, is het aantal beschikbare apps. Apple is nog steeds de onbetwiste koning van de apps: in de App Store zijn 650.000 verschillende apps beschikbaar.

Maar wat zegt het over die apps als het gros - 400.000 maar liefst - nooit door iemand wordt gedownload? Dat blijkt namelijk uit onderzoek van het Duitse bedrijf Adeven. Zegt het iets over de kwaliteit van de apps of over het systeem?

"Het komt door het gesloten systeem van Apple. Er is geen goed zoeksysteem beschikbaar, als je niet in de ranglijsten voorkomt ben je niet te vinden", zegt Christian Henschel van Adeven, die met het onderzoek zijn nieuwe app stats tool Apptrace promoot.

"Als je niet in de ranking terecht komt, is de kans klein dat iemand anders je ontdekt. De top 25 apps zijn van dezelfde bedrijven die miljoenen dollars betalen om bovenaan te staan", zegt Henschel.

Is het echt een kwestie van geld? Het speelt ongetwijfeld mee, maar echt goede apps komen echt wel boven drijven. Als er meer dan 1500 zaklamp-apps in de Store zijn te vinden, is het logisch dat ze niet allemaal worden gebruikt. Onlangs zou Apple wel iets aan het zoekalgoritme hebben veranderd, waardoor niet alleen naam en slim gekozen trefwoorden tellen maar ook aantal downloads en waarderingen. Ook de overname van appzoekmachine Chomp door Apple levert vast nog verbeteringen op.

Onze tip: zorg dat je in korte tijd veel publiciteit en downloads haalt, bijvoorbeeld door blogs en persaandacht. Op die manier lukt het je in Nederland wel om tijdelijk in de ranglijst te komen. En uit eigen ervaring kunnen we vertellen: sta je eenmaal in de ranglijst, dan stijgt het aantal downloads explosief.

Wie ontdekt voor ons de beste zombie-app Laat 'm achter de de reacties en wie weet kunnen we 'm tot leven wekken.


Bleft, 3 jaren geleden
afbeelding van Bleft

App store is een flutsysteem. Men heeft bijvoorbeeld niet eens 'voeg als favorite' functie gemaakt. Soms lijkt het alsof Apple interactieproblemen uit de weg gaan en zaken afraffelt.

Johan Ensing, 3 jaren geleden
afbeelding van Johan Ensing

Hoe zit dat met ander appstores dan? Bijvoorbeeld die van Android en Windows Phone?

mmm het rendement van de Apple appstore is dus 250000 / 650000 x 100 = 38,5%
Wat zou dat voor Android en Windows Phone zijn?

sowieso, 3 jaren geleden
afbeelding van sowieso

Dat verandert niets aan het feit dat er 400.000 zombie apps zijn in Apple's app store.

Beerbash, 3 jaren geleden
afbeelding van Beerbash

Ik heb een snelle Nokia 701 belle en een ipad 3. De apps in de A store blijven wat mij betreft achter bij de Nokia Apps store. De apple store zou zo goed zijn, maar nagenoeg geen beoordeelde apps en weinig nuttige apps. De apps in de nokia store zijn door vele gebruikers beoordeeld en daarnaast zijn het appps waar je wat aan hebt. Een app als nu.nl of nos is leuk maar dat vindt je ook zo op Internet. Apps zoals buieneradar en dropbox vindt je in beide stores. Apple werkt smooth maar erg overhyped en met veel beperkingen.


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 0 Bright Bunch leden en 33 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl