Nog een nieuwe streaming muziekdienst: Microsoft Xbox Music

tags:
Userpica

Dinsdag start Microsoft in 22 landen met de streaming muziekdienst Xbox Music.

Nog voordat Microsoft eind deze maand zijn nieuwe Windows 8 OS introduceert, start het morgen met de streaming muziekdienst Xbox Music. Xbox Music is de opvolger van Zune en zal vanaf het begin als betaaldienst op de Xbox 360 draaien. Gebruikers kunnen Xbox Music de eerste maand gratis proberen. Daarna kost een Xbox Music Pass 9,99 dollar per maand. Op Windows 8 is de dienst echter het eerste half jaar gratis maar wel voorzien van advertenties.

Xbox Music komt beschikbaar in 22 landen. Hoewel Microsoft niet heeft aangegeven welke landen dat zijn, is de kans groot dat de dienst morgen ook in Nederland beschikbaar komt. Auteursrechtorganisatie Buma Stemra heeft in elk geval een overeenkomst met Microsoft voor Xbox Music.

Xbox Music is voorgeïnstalleerd op alle desktop pc’s, tablets en laptops die op Windows 8 draaien en op smartphones met Windows Phone 8. Gebruikers met een Music Pass kunnen via de cloud al hun playlists synchroniseren met hun andere Windows 8-apparaten. Xbox Music zal in eerste instantie niet werken op Windows 7 en Windows 7 Phone. Microsoft werkt echter aan een versie die via de browser werkt. Uiteindelijk zal Xbox Music in de toekomst ook draaien op iOS en Android.


Tonie van Ringelestijn, 3 jaren geleden
afbeelding van Tonie van Ringelestijn

Yep, de dienst komt ook naar Nederland. Dit zou alweer de 20e iOS-app van Microsoft worden na al deze.

nickske, 3 jaren geleden
afbeelding van nickske

Niks IOS, ITunes is het slechtste programma wat ooit is uitgevonden, kan niet slechter dus deze streaming dienst gaat me zeker bevallen

pimbee, 3 jaren geleden
afbeelding van pimbee

+1 voor Nickske

semanticinsanity, 3 jaren geleden
afbeelding van semanticinsanity

Zeker een windows gebruiker. Je weet wel dat Jobs iTunes expres slecht heeft laten werken op een windows machine, toch?

Secretdj, 3 jaren geleden
afbeelding van Secretdj

Itunes werkt altijd al als een zonnetje. Net wat je gewend bent.

Streaming dienst van microsoft, daar heb ik mijn twijfels bij. Ik ben altijd benieuwd, dus ik ga het zeker wel proberen. Maar is dit niet wederom een late (re)actie van microsoft?


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 0 Bright Bunch leden en 31 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl