Nokia speelt vals in promotievideo Lumia 920

tags:
Userpica

De promotiebeelden zouden gemaakt zijn met de stabiele camera van de Lumia 920, maar werden in werkelijkheid gemaakt met een professionele videocamera.

Met veel bombarie werd gisteren de nieuwe Nokia Lumia 920 gepresenteerd. Na een dag is de euforie gaan liggen. Niet omdat het geen mooi toestel is, maar omdat Nokia zichzelf in een promotiefilmpje beter voordoet dan het is.

Een van de grote nieuwe features waarmee Nokia wil scoren is de OIS-functionaliteit: Optical Image Stablisation. Hiermee is het voor de schuddende mobiele fotograaf of cameraman veel makkelijker om scherp beeld te maken. Deze stabiliteit wordt veroorzaakt door veren die de lens op z'n plek houden. In deze promovideo laat Nokia het verschil zien tussen met en zonder OIS. Alleen in de reflectie van een raam is te zien dat het gefilmd wordt met een grote camera en cameraman.

Baas van de Nokia-blog Heidi Lemmetyinen heeft de fout inmiddels toegegeven. "We hadden er een disclaimer bij moeten zetten waarin stond dat het beeld van OIS werd nagespeeld. Dit was niet met een Lumia 920 gefilmd. Nog niet. Wij bieden onze verontschuldigingen aan voor de ontstane verwarring." Om te laten zien dat de OIS wel werkt, plaatste Lemmetyinen deze video onder de blog.

Een volgende blogpost van haar hand zou zo maar kunnen gaan over de voorbeeldfoto's waar Nokia mee pronkt. Volgens grafische vormgever Youssef Sarhan kunnen de foto's onmogelijk echt zijn.

Natuurlijk doen meer bedrijven zich beter voor in hun video's en ander promotiemateriaal. Maar hiervoor geldt het zelfde als bij een potje pokeren: als je wil valsspelen, doe het dan zo goed dat niemand het doorheeft.

Het reflectiefragment:


jkenters, 3 jaren geleden
afbeelding van jkenters

FYI: In chrome zie ik de video's niet. Zo te zien doordat die via http worden geladen en jullie site via https: werkt. Via firefox werkt het overigens wel.

Corrie Gerritsma, 3 jaren geleden
afbeelding van Corrie Gerritsma

Lukt het nu wel?

Bert, 3 jaren geleden
afbeelding van Bert

Reclame is NEPPEN. Altijd geweest. En de chick is lekker. Komkommerpost op Bright: we zijn al weer aan het werk jongens!

Joey Verseput, 3 jaren geleden
afbeelding van Joey Verseput

Haha wat een fail van nokia.

arjen3, 3 jaren geleden
afbeelding van arjen3

Had die kerel die dikke vette camera op de fiets meegenomen (ipv in een busje) zoals de video suggereert had ik het ook wel weer stoer gevonden...

Jorrit, 3 jaren geleden
afbeelding van Jorrit

Klein feitje: Apple huurt voor iPhone reclames altijd mensen in met gigantische handen, zodat de iPhone relatief heel klein lijkt. Volgens mij doen ze nog wel meer van dat soort dingen, maar zeker weet ik dat niet.

arjen3, 3 jaren geleden
afbeelding van arjen3

maar het zijn wel echte handen. Das meer de waarheid 'optimaliseren'. Over het algemeen worden ook 'mooie' mensen in reclames gebruikt, is ook niet echt de doorsnee...

Werner, 3 jaren geleden
afbeelding van Werner

Pfff je bent echt gay en hartstikke hetero-vrouw als je dit opvalt!

Wat een zalige chickadidoodah zeg!

Werner, 3 jaren geleden
afbeelding van Werner

en = of natuurlijk.

iPhone Gerrie, 3 jaren geleden
afbeelding van iPhone Gerrie

Aiiiii van marktleider tot marktlijder met een schamele 3,7 procent marktaandeel is dit een schop tegen het toch al gehavende kadaver Nokia. Ze hadden gewoon Android moeten pakken jaren geleden ipv vasthouden aan dat achterlijke symbian. Idiots..

ilifehack.nl, 3 jaren geleden
afbeelding van ilifehack.nl

Schandalig dat dit kan en mag.


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 0 Bright Bunch leden en 83 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl