Om veiliger te kunnen bankieren biedt ING gratis beveiligingssoftware aan

tags:
Userpica

ING biedt speciale veiligheidssoftware aan als preventief middel tegen trojaanse paarden en keyloggers.

Mijn schoonouders gebruiken nog steeds geen internetbankieren. Ze vinden het gevaarlijk en denken dat als mijn Galaxy Nexus wordt gestolen, de dief mijn spaargeld in één keer naar een Zwitserse bank kan overschrijven. Misschien dat de nieuwe veiligheidssoftware van de ING ze kan overhalen om eens naar Mijn ING te browsen, want de bank biedt vanaf vandaag aan iedereen - en dus niet alleen aan eigen klanten - het programma Rapport aan.

Rapport is uitgebracht door het veiligheidsbedrijf Trusteer en speciaal voor online bankieren ontwikkeld. Het programma is gericht op de herkenning en bestrijding van trojaanse paarden, keyloggers en andere malware die mogelijk je gebruikersnaam en wachtwoord kapen. Rapport werd al eerder aan ING-klanten met een besmette computer aangeboden en heeft goede resultaten opgeleverd.

De beveiligingssoftware wordt op dit moment al door veel andere buitenlandse banken gebruikt en is beschikbaar voor Windows en OSX en compatibel met Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome en Safari. Rapport is gratis via de website van ING te downloaden. Volgens ING vormt Rapport samen met een virusscanner en firewall de beste beveiliging voor een computer. Gezond verstand tijdens het klikken op (gekke) links, zowel op websites als in mails, is echter de beste beveiliging die je kunt hebben.


Erik T, 3 jaren geleden
afbeelding van Erik T

"Gezond verstand tijdens het klikken op (gekke) links, zowel op websites als in mails, is echter de beste beveiliging die je kunt hebben." dit had niet echt gehoeven, veel oudere mensen hebben dat inzicht niet, een beetje overdreven om dit met gezond verstand te vergelijken.

Arnold Top, 1 jaar geleden
afbeelding van Arnold Top

Ik heb de beveiligingssoftware van ING (Trusteer) eens bekeken. Het schept niet bepaald vertrouwen dat de software veel verkeer genereert met Amerikaanse servers...

void, 1 jaar geleden
afbeelding van void

Verbaast me überhaupt dat er nog veel mensen bij ING bankieren. Waarschijnlijk gemakzucht, want het is vaak een hele klus om van bank te wisselen


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 2 Bright Bunch leden en 20 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl