Omgekeerde wereld: Apple wil eigen Google Glass en Nexus?

tags:
Userpica

Volgens de geruchten staat Apple in de startblokken om Google naar de kroon te steken met een iPad mini en een head mounted display.

Het gonst al tijden dat Apple bezig zou zijn met een kleinere, goedkopere iPad. Nu Google hoge ogen gooit met hun 7 inch Nexus 7 tablet zwellen die geruchten weer aan. Zo zegt Bloomberg van ingewijden gehoord te hebben dat Apple dit najaar een kleinere iPad met een scherm van 7 of 8 inch op de markt brengt.

Volgens de bronnen van Bloomberg zit daar een 1024x768 ‘non-retina’ scherm in. Andere analisten beweren meer te weten: de kleinere iPad zou een Sharp IGZO retina-scherm met een pixeldichtheid van maar liefst 330 ppi hebben, hoger dan de huidige iPad en iPhone. Met een prijs van rond de 200 tot 250 dollar zou een kleine iPad moeten concurreren met onder andere de Nexus 7. 

Ondertussen doen ook geruchten van andere orde de ronde: Apple zou bezig zijn met een project dat vergelijkbaar is met Google Glass. Dat wordt bijgezet door een patent dat Apple net toegekend heeft gekregen. Het patent noemt een head-mounted display, anders dan het head-up display dat Google met Glass aan het ontwikkelen is. Apple’s apparaat zou volgens het patent een of twee crt, lcd of oled-schermpjes in een headset zoals een helm, bril of visor hebben. In geval van twee schermen zou steoscopisch 3d mogelijk zijn. 

Als voorbeeld noemt Apple toepassingen die samen te vatten zijn als augmented reality 2.0. Chirurgen zouden zich door een dergelijk apparaat kunnen laten leiden tijdens ingewikkelde operaties. Zulke voorbeelden maken dat Apple’s patent erg breed is. Google kreeg voor Glass onlangs ook een patent wat veel meer toegespitst is: het dekt niet veel meer dan wat Glass in wezen is. Of Apple werkelijk een head-mounted display gaat maken is als altijd compleet onduidelijk. 

door Floris Poort, 04-07-2012 15:12 7 reacties, 3905 views

ikkuh, 2 jaren geleden
afbeelding van ikkuh

Lijkt me dubieus dat Apple voor 200,00 een 7" gaat leveren al zou het voor Apple wel een heel slimme zet zijn.
De voorspellingen uit verschillende bronnen zijn nu al dat Apple de komende jaren een flink aandeel gaat verliezen op de tablet-markt zoals we dat ook al gezien hebben bij de smartphones.
Tim Cook is op tijd en slim genoeg om in te zien dat er wat moet gebeuren. De Android-trein is niet te stoppen.

flappah, 2 jaren geleden
afbeelding van flappah

>De Android-trein is niet te stoppen

Ja, daar ben ik ook bang voor. En dat is zeker niet een positieve ontwikkeling. Met alles wat Google aan het doen is op dit moment wordt het steeds meer een evil-empire.

Floris Poort, 2 jaren geleden
afbeelding van Floris Poort

John Gruber van Daring Fireball heeft een hele deugdelijke gok wat betreft de schermen van zo'n kleinere iPad: http://daringfireball.net/linked/2012/07/04/bloomberg-ipad-mini

Het zouden precies dezelfde schermen zijn als in de iPhone 3GS, alleen in een groter maatje gesneden. Die schermen koopt Apple al jaren groot in en de techniek is bepaald niet meer cutting edge. Pure winst.

jkn, 2 jaren geleden
afbeelding van jkn

Inderdaad. De omgekeerde wereld. Langzaam komt iedereen tot het besef dat Apple niet meer voor aan loopt maar er meer en meer juist achter aan. Sinds het overlijden van Jobs is Apple toch een schip (mammoettanker, dat wel) zonder kapitein geworden.

pmpc1967, 2 jaren geleden
afbeelding van pmpc1967

Zolang Apple innovatiever is dan Google en de sprinter trein Android zal Apple er met een sneltrein vaart korte metten mee maken...

jkn, 2 jaren geleden
afbeelding van jkn

Ehmm.. innovatiever?.. Heb je bovenstaand artikel niet gelezen? Wie loopt achter wie aan?

Vrijdenker, 2 jaren geleden
afbeelding van Vrijdenker

Het blijft een slecht uitgewerkt kopie van apple dat android. Dankt zijn populariteit aan feit dat het zo lekker goedkoop is. "Android, voor iedereen die met minder genoegen neemt"!


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 2 Bright Bunch leden en 205 bezoekers online.

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl