Ondanks Apple's strenge app-beleid toch namaak apps in de App Store

tags:
Userpica

Apple heeft de afgelopen dagen meerdere nep-apps goedgekeurd voor de App Store.

Controleurs van Apple's App Store laten ineens pijnlijke steekjes vallen. Afgelopen week verschenen twee nep-applicaties in de App Store. Allereerst dook de nepversie van de jailbreakapp Cydia op. Cydia is echter alleen op de iPhone te krijgen door het toestel zelf te jailbreaken. De nep-app, die 0,79 euro kostte, is door Apple pas tien dagen na de release uit de App Store verwijderd, afgelopen zaterdag.

Zaterdag verscheen ook de fake-app Microsoft Word 2012 voor 7,99 euro. De tekstverwerkingsapp is helemaal niet gemaakt door Microsoft maar door Super Racing Real Games. De app geeft ook niet de Microsoft Word-functies, terwijl de omschrijving wel zoiets belooft. Microsoft Word 2012 was zondagavond nog beschikbaar in de App Store.

Dit soort fake-applicaties is bedoeld om geld te verdienen aan foutjes van de Apple-medewerkers die apps moeten checken. De app-ontwikkelaars proberen achteloze surfers in de App Store op te lichten met wervende tekstjes. Het blijft aan te raden goed naar de recensies te kijken. Dat Apple misbruik van zulke bekende namen als Cydia en Microsoft Word toestaat geeft wel te denken.


Diatopia, 3 jaren geleden
afbeelding van Diatopia

Vertrouwen heeft de toekomst en controle is het verleden. Apple's app systeem is gebouwd op controle. Als ze dat vol willen houden moeten ze heel China aannemen als app controleur.
Windows 8 of android zou hier wel eens handig op in kunnen springen. De samsung Galaxy III schijnt al een app te krijgen om itunes over zetten. Dus het lijkt onhoudbaar beleid van (autocratic personal pc lenders) A.K.A. APPLE


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 1 Bright Bunch lid en 117 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl