Op deze Solex moet je zelf trappen

tags:
Userpica

De gouden tijden van de iconische bromfiets zijn voorbij. Maar Solex blijkft het proberen, na de e-Solex nu met een elektrische fiets.

Op een aantal verhuurbedrijven en verzamelaars na, is er bijna geen Solex bromfiets meer te vinden in Nederland. In 2008 kwam het van oorsprong Franse merk met de e-Solex, een moderne versie met een elektromotor. En nu komt Solex met een elektrische fiets: de Solexity.

De fiets is net als de e-Solex ontworpen door het Italiaanse designbureau Pininfarina, dat eerder werkte voor Lancia, Ferrari en Alfa Romeo. Echt opvallend is het design niet. De fiets is verkrijgbaar in drie kleurencombinaties en met 8 versnellingen. De trapondersteuning is in te stellen op zes niveaus. Je kunt volgens Solex makkelijk 25 km/u rijden op de fiets. De motor biedt 50 tot 70 km ondersteuning aan voor hij weer aan de stekker moet. De op het stuur gemonteerde lcd-display geeft onder andere informatie over de snelheid, afgelegde afstand en resterende actieradius.

Voor €1995, niet buitensporig duur voor een elektrische fiets, neem je de fiets mee naar huis en zet je 'm naast die ouwe Solex van je vader.

door Bram van Dijk, 11-05-2012 2 reacties, 6142 views

Titus, 3 jaren geleden
afbeelding van Titus

Hmm, niet moeders mooiste als je het mij vraagt. Zou ik mijn Pininfarina-naam toch niet zo maar mee willen associëren.

koen verbruggen, 3 jaren geleden
afbeelding van koen verbruggen

"Je kunt volgens Solex makkelijk 25 km/u rijden op de fiets." Dat kan ik op mijn studentenfiets ook zonder al te veel moeite. Maar dit is de snelheid die je op alleen de motor haalt?


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 2 Bright Bunch leden en 63 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl