Opmerkelijk akkoord China voor overname Motorola door Google

tags:
Userpica

De EU en de VS hadden de overname al goedgekeurd. Nu gaat China ook akkoord, mits Android minstens nog vijf jaar gratis blijft.

De eis van China dat het de overname van Motorola door Google alleen goedkeurt als het mobiele besturingssysteem Android de komende vijf jaar gratis blijft, is merkwaardig. Android is gratis, valt onder een opensource-licentie en Google heeft nooit aangegeven in de toekomst geld te willen vragen voor het OS. Hoewel Google de grootste ontwikkelaar is, wordt Android bovendien ontwikkeld door de Open Handset Alliance, een groep van 84 telecombedrijven.

Google wil Motorola vooral overnemen voor zijn enorme hoeveelheid patenten en net zoals de EU en de VS maakte China zich zorgen of Google deze patenten wel eerlijk zou licenseren aan andere fabrikanten van mobieltjes. Google zou Motorola oneerlijk kunnen bevoordelen bij de ontwikkeling van Android-toestellen maar Google heeft eerder al aangegeven dat zij andere fabrikanten vroeg toegang gaan geven tot nieuwe versies van Android zodat zij de zelfde privileges genieten als Motorola.

door David Lemereis, 21-05-2012 3651 views
The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 1 Bright Bunch lid en 60 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl