Oversharinggevaar: Facebook-app Nu.nl deelt gelezen berichten

tags:
Userpica

Nu.nl's nieuwe Facebook-app laat je vrienden zien welke artikelen je leest.

Enkele Amerikaanse en Britse nieuwssites kwamen er eerder dit jaar al mee: Facebook-apps waarmee je - na toestemming - automatisch gelezen artikelen op die sites deelt met vrienden via de ticker aan de rechterkant. Storend en 'oversharing' volgens sommigen, maar goed voor de bezoekcijfers, hopen de media-organisaties.

Nu.nl lanceerde vandaag als eerste Nederlandse site ook zo'n Facebook-app waarmee je met vrienden kan delen welke berichten op de site je leest. Ook kan je Nu.nl binnen Facebook lezen en krijg je suggesties van berichten die jouw vrienden op NU.nl lezen. Uitgever Sanoma noemt dit zelf 'de eerste Nederlandse social reader nieuws app op Facebook', al zetten we vraagtekens bij dat taalkundig gedrocht. De nieuwssite heeft 50 duizend fans op Facebook die maandelijks 115 duizend likes uitdelen.

Volgens uitgever Sanoma kan je als gebruiker 'zelf aangeven welke van jouw activiteiten in de NU.nl Facebook-app worden getoond op je News Feed of Ticker'. Want anders zien je collega's dat je tijdens werktijd de hele tijd berichtjes uit de rubriek Achterklap aan het lezen bent, terwijl die deadline intussen al is gepasseerd...


Atheistus, 3 jaren geleden
Willem1, 3 jaren geleden
afbeelding van Willem1

Als je die NU.nl berichten van vrienden maar kan uitzetten. Moet nu al berichten van allerlei games blocken, omdat die het normale lezen onmogelijk maken.

reneeklo, 3 jaren geleden
afbeelding van reneeklo

Of je hebt gewoon de verkeerde vrienden op FB!?

reneeklo, 3 jaren geleden
afbeelding van reneeklo

Of je hebt gewoon de verkeerde vrienden op FB!?

Willem1, 3 jaren geleden
afbeelding van Willem1

Mischien heb je daar gelijk in. Vooral die dubbele posts plaatsen ;-)

Dr Banner, 3 jaren geleden
afbeelding van Dr Banner

iedere app van je vrienden is te blocken


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 3 Bright Bunch leden en 125 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl