Opstartgeluid van Windows 95 bewaard in museum

tags:
Userpica

Een band in de videorecorder stoppen of het opstarten van Windows 95. Deze verdwijnende geluiden verdienen hun eigen museum.

De Amerikaanse Brendan Chilcutt maakt zich zorgen dat jongere generaties die opgroeien met touchscreens nooit zullen weten hoe gezellig het klonk om een telefoonnummer te draaien op zo'n ouderwetse telefoon met draaischijf. Daarom begon hij The Museum of Endangered Sounds, een website waarop hij de geluiden van technische apparatuur verzamelt die langzaam maar zeker in de vergetelheid raken.

Waarschijnlijk ben je dolblij dat het geklooi met floppy's en inbellen voor een internetverbinding al jaren verleden tijd is, maar leuk is het wel om de geluiden te horen die daarbij hoorden. Pure nostalgie.

Chilcutt neemt zijn werk bloedserieus, getuige het tienjarenplan waar hij het op de site over heeft. In 2015 wil hij zijn collectie compleet hebben. Hij staat open voor suggesties welke technische deuntjes hij nog mist. De soundtrack van mijn jeugd, Tetris op de Gameboy heeft al een plekje in het museum. Welk geluid wil jij niet verloren laten gaan?

door Dewi Pinatih, 04-06-2012 1 reactie, 4146 views

Omnidextrous, 3 jaren geleden
afbeelding van Omnidextrous

Het ouderwetse geluid van een camera-sluiter hoort er eigenlijk ook wel bij (of staat er misschien al tussen). Hoewel spiegelreflex-camera's natuurlijk nagenoeg hetzelfde geluid produceren en het geluid ook digitaal op veel compact-camera's en mobieltjes ook wel wordt nagebootst.

Hoe dan ook een leuk project, ga er straks meteen eens rondluisteren!


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 1 Bright Bunch lid en 30 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl