Oranje verliest op het EK, maar wint het WK

tags:
Userpica

Na vier jaar tweede te zijn geworden, wint het robotvoetbalteam van de TU Eindhoven eindelijk het WK robotvoetbal.

Tech United Eindhoven, het robotvoetbalteam van de Technische Universiteit Eindhoven is in Mexico City wereldkampioen robotvoetbal geworden. In de RoboCup finale versloeg het team Iran met 4-1. In de eerste helft kampte het Nederlandse team al met een uitvaller en moesten ze de wedstrijd voortzetten met slechts vier robots. Desondanks scoorde het team in de eerste helft twee doelpunten tegenover eentje van de  tegenstander.

In de pauze bleek de uitgevallen robot te fixen en kon in de tweede helft weer ingezet worden. Na de rust maakte de Nederlandse robots korte metten met Iran en eindigde de finale in een 4-1 stand voor Nederland. De afgelopen vier jaar wist het Tech United Team het niet verder te schoppen dan een tweede plaats. Maar dit jaar mogen ze de titel wereldkampioen robotvoetbal dragen. Het is een prachtige prestatie van Tech United. Veertig landen deden mee. Volgend jaar vindt de RoboCup in Eindhoven plaats.Bert, 3 jaren geleden
afbeelding van Bert

Geen kapsones hè die robots?

Roelez, 3 jaren geleden


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 3 Bright Bunch leden en 71 bezoekers online.

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl