Padfone 2 smartphone klik je in een tablet

tags:
Userpica

De Asus telefoon heeft een modern igzo-scherm, het tablet is door een kleinere batterij lichter geworden.

In de huidige markt voor mobiele elektronica is het meestal duidelijk wat iets is: een smartphone, een tablet of een laptop. Bij Asus vinden ze dat saai, daarom kwamen ze met de laptop slash tablet Transformer en de smartphone slash tablet Padfone. De laatste was in Nederland niet verkrijgbaar, de opvolger hoogstwaarschijnlijk wel. Zowel het 'hart', de smartphone, als het 'frame', de tablet, hebben een opfrisbeurt gekregen.

De smartphone van de Padfone 2 heeft een 4,7 inch 720p igzo-scherm. Die technologie van Sharp zorgt voor uiterst helder beeld dat minder energie verbruikt. In de telefoon zit een snelle quadcore Snapdragon chip en een riante 2 gb werkgeheugen. Verder heeft het toestel een 13-megapixel camera. De telefoon is vanaf volgende week in Azië te koop, vanaf 478 euro voor de 16gb-versie.

Wie de telefoon in een tablet wil omtoveren, heeft ook het nieuwe ‘pad’ gedeelte nodig. Daar klik je te telefoon in voor een groter scherm en meer batterijcapaciteit. Net als bij de eerste Padfone is de Padfone Station ook hier 10 inch, met een resolutie van 1280x800. De batterij is van 6600mAh naar 5000mAh gekrompen. Of dat in de batterijduur te merken is, moet nog blijken. Wel is de tablet hierdoor zo’n 200 gram lichter geworden. Inclusief telefoon weegt de Padfone 2 met 649 gram ongeveer evenveel als de iPad 3. Los kost de Padfone Station 162 euro.

De Padfone 2 wordt geleverd met Android 4.0.4, Asus belooft snel een update naar 4.1 Jelly Bean. Later vandaag geeft Asus een presentatie voor de Europese pers, de verwachting is dat prijzen en verschijningsdatum voor Nederland dan bekend worden gemaakt.

door Floris Poort, 16-10-2012 1 reactie, 5921 views

Ando, 3 jaren geleden
afbeelding van Ando

Asus is de best


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 2 Bright Bunch leden en 114 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl